Élet-Stílus

Kovalainen hadat üzent Alonsónak

A Renault újdonsült pilótája, Heikki Kovalainen figyelmeztette elődjét, a kék-sárga autóval két világbajnoki címet nyerő Fernando Alonsót. A magabiztos finn szívesen versenyzett volna a visszavonult Michael Schumacherrel.

A 25 éves F1-újonc veszi át Alonso helyét a Renault csapatánál, miután a címvédő még a 2006-os szezon elején bejelentette, hogy idén a McLarennél folytatja. A finn figyelmeztette spanyol riválisát, hogy nem ijedt meg, és foggal körömmel harcol majd ellene a következő szezonban.

„Már beszéltem erről Fernandóval, és mondtam neki, hogy kemény küzdelemre készüljön. Ebben a sportágban mindenki azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb, ezzel én is így vagyok” – nyilatkozta az önbizalomhiányban nem szenvedő Kovalainen.

A finn pilóta egy kicsit csalódott, hogy nem mérheti össze tudását a németek hétszeres világbajnokával, de a véleménye szerint a 2007-es évben is kemény küzdelemben fog eldőlni a vb-cím sorsa. „Igazándiból mindegy, hogy ki ellen versenyzem” – mondta Kovalainen.

Az elmúlt két évben a Renault csapattal dolgozott tesztpilótaként a finn újonc, és ebben a minőségében többször is összemérhette tudását Alonsóval. „Fernandóval és Fisivel sokat teszteltem az év közben, és többnyire hozzájuk hasonló időket autóztam. Mind a ketten nagyon gyorsak, de bizakodó vagyok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik