Élet-Stílus

A Királynő visszavette Hamed kitüntetését

Az egyik legnagyobb állami kitüntetést, a Brit Birodalom Rendjének tagságát veszítette el II. Erzsébet döntése miatt Naseem Hamed, miután az uralkodó úgy ítélte meg, hogy a korábbi pehelysúlyú világbajnok nem méltó az elismerésre.

A 33 éves “Herceg” 2005. áprilisában, Sheffield mellett 325 ezer fontot érő McLaren-Mercedesével két autóba rohant bele. A balesetben az egyik gépkocsi vezetőjének mindkét lába és karja eltörött, sérülései maradandónak bizonyultak. Az eset miatt Hamed tavaly négy hónapot börtönben töltött.

Hamed (36-1-0) a Brit Birodalom Rendjének karrierje csúcsán, a 90-es évek végén lett tagja, Lennox Lewisszal egyetemben, miután sportteljesítményükkel öregbítették a szigetország hírnevét. A királynő mostani döntése rendkívül súlyos, hiszen a tagok közül többen megjárták már a börtönt, de az elismerésüket megtarthatták.

A volt pehelysúlyú világbajnok utoljára 2002. május 18-án bokszolt, de akkor kifütyülték, miután unalmas mérkőzésen nyert a spanyol Manuel Calvo ellen Londonban. Azóta időről időre felmerült, hogy visszatér a ringbe, legutóbb tavaly, mielőtt börtönbe vonult volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik