Élet-Stílus

NHL: ismét kikapott az Anaheim

Folytatva remek szériáját a Minnesota a 2006-os év utolsó napján megverte a ligaelső Anaheim együttesét. A Kacsák ráadásul elvesztették az egyik kulcsjátékosukat a Vadak elleni mérkőzésen.

Hét meccse óta nem talált legyőzőre az észak-amerikai profi jégkorongligában a Minnesota Wild, és a legutóbbi játéknapon az NHL legerősebb csapata, az Anaheim Ducks sem tudta megállítani a Vadakat.

A 62 pontjával ligaelső Ducks ráadásul jó ideig nem számíthat az All Star védőjének, Chris Prongernek a szolgálataira. A játékos beleállt Mike Parrish-nek egy lövésébe, és az első hírek szerint a lábát törte. Az Anaheim néhány napja már elveszítette első számú kapusát, Jean-Sebastien Giguere-t, most pedig a liga legeredményesebb védője (40 pont/41 meccs) is kidőlt. Mellesleg a mérkőzést eldöntő gólt is Mike Parrish ütötte a harmadik játékrészben 3-3-as állásnál.

Jobban kezdett az Anaheim, de aztán 3-1-re elhúzott a házigazda együttes. Az ezredik NHL-mérkőzésén szereplő Teemu Selanne (2 gól, 1 assziszt) vezérletével felzárkózott a Ducks, de öt perccel a rendes játékidő vége előtt, Parrish bombájánál tehetetlennek bizonyult a Giguere helyett szereplő Michael Wall. A Wild legeredményesebb játékosa Pierre-Marc Bouchard volt két góllal.

A Detroit Red Wings sorozatban tizenkettedszer győzte le a Los Angeles Kings együttesét. A legutóbbi játéknapon aratott 6-2-es sikerből sokan kivették a részüket, a hazaiak találatain Tomas Holmström, Valtteri Filppula, Pavel Dacjuk, Kris Draper, Mikael Samuelsson és Jason Williams osztozott, míg a kapuban Dominik Hasek 28 alkalommal védett hatékonyan. A másik oldalon Alekszandr Frolov volt eredményes, kétszer.

Joe Thornton megszerezte NHL-pályafutása kétszázadik gólját, emellett két gólpasszt is adott a San Jose Sharks dallasi 4-2-es sikere alkalmával. A győzelem három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatnak vetett véget.

NHL, alapszakasz
Minnesota Wild-Anaheim Ducks 4-3
Detroit Red Wings-Los Angeles Kings 6-2
Columbus Blue Jackets-Chichago Blackhawks 3-1
Carolina Hurricanes-Philadelphia Flyers 2-5
Calgary Flames-Edmonton Oilers 4-2
Dallas Stars-San Jose Sharks 2-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik