Élet-Stílus

NBA: Nowitzki nélkül is nyert a Dallas

A ligaelső Dallas Dirk Nowitzki nélkül is győzni tudott Denverben, és ezzel tízre duzzasztotta a veretlenségi sorozatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A texasiak német kiválósága betegsége miatt hagyta ki csapata utolsó 2006-os mérkőzését, ugyanakkor a Dallas nélküle is legyőzte a Denvert, amely Allen Iversonnal sem teljesít valami fényesen, legutóbbi öt fellépéséből háromszor is vesztesen kullogott le a pályáról, a ligaelsőtől 89-85-re kapott ki.

A Philadelphiától kiebrudalt sztár 28 ponttal, Marcus Camby egy “laza” dupla-duplával (13 pont és 13 lepattanó) rukkolt ki az eltiltott Carmelo Anthony nélkül felálló Nuggetsben – de ez is kevés volt az üdvösséghez. Átellenben Josh Howard vitte a prímet, a 26 éves kosaras 28 ponttal és 17 lepattanóval vezette sikerre a Dallast, amely jelenleg 24 győzelmet és 7 vereséget számol, és nem mellékesen: immár tíz mérkőzés óta veretlen.

Miközben a Dallas szárnyal, az Atlanta és a Boston alatt tovább mélyül a gödör: a Hawks hetedszer, a Celtics hatodszor veszített zsinórban hétfőre virradóra. A 2006-os esztendő utolsó játéknapján Tracy McGrady nyújtotta a legmarkánsabb teljesítményt, a Houston zsenije 38 pontnál állt meg a Memphis elleni győztes találkozón. Nem sokkal maradt el tőle Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) és Steve Nash (Phoenix) sem, mindketten 35 pontot dobtak a Philadelphia, illetve a Detroit ellen.

NBA, alapszakasz, 58. játéknap:
San Antonio Spurs-Atlanta Hawks 95-81
Los Angeles Clippers-New York Knicks 90-80
Detroit Pistons-Phoenix Suns 101-108
Houston Rockets-Memphis Grizzlies 111-109
Denver Nuggets-Dallas Mavericks 85-89
Los Angeles Lakers-Philadelphia 76ers 104-94
Seattle Supersonics-Boston Celtics 101-95

Ajánlott videó

Olvasói sztorik