Élet-Stílus

Majoros kikapott az oszakai K-1 gálán (videó)

Majoros István az első menet utolsó percének kezdetén KO-vereséget szenvedett a hazai kedvenc Norifumi Jamamotótól a vasárnap, Oszakában rendezett K-1 vegyes harcművészeti gálán.



A birkózásban olimpiai bajnok Majoros István végig alárendelt szerepet játszott, Jamamoto remekül dolgozott lábbal, ezzel lassítva, bizonytalanítva el magyar ellenfelét. Majoros próbált földharcot erőltetni, de kísérleteit jól hatástalanította riválisa, akinek szintén a birkózás az alapsportága.

A mérkőzés úgy fejeződött be, hogy a már sérült Majoros belehajolt egy jobb felütésbe, amitől arccal előre esett, a földön kapott még pár ütést, majd a mérkőzésvezető leállította a küzdelmet.

Az MMA-ban – kickbox alapjaira épülő – K-1 szabályrendszer mellett engedélyezett a földharc is. Egy mérkőzés alapesetben 2×5 percig tart, és a versenyzők nyitott kesztyűben vívnak.

Majoros ellenfele az elsőszámú sztárnak számít a 60 kilogramm alatti súlycsoportban. Nem mellékesen: a két sportolónak jó esélye van arra, hogy a pekingi olimpián is találkozzon egymással – birkózásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik