Élet-Stílus

Kanu: Ajax? Campbell: Chelsea?

Könnyen megeshet, hogy Nwankwo Kanu és Sol Campbell elhagyja az angol Portsmouth együttesét. A csatár visszatérne az Ajaxhoz, míg a védő a bajnoki címvédő Chelsea-hez csatlakozhat januárban.

A 30 esztendős Kanu maga kérte a klub vezetőit, engedjék el, hogy visszatérhessen egykori csapatához, a holland Ajaxhoz, amellyel 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert. “Az Ajaxban akarok játszani. A Portsmouth hálás lehet nekem, hiszen sokat tettem a csapatért, és ezt azzal viszonozhatja, hogy elenged engem” – nyilatkozta a korábban az Arsenalban és a West Bromwichban is megfordult nigériai csatár, aki kilenc góljával vezeti a Pompey házi góllövőlistáját.

A klubvezetők – a jelek szerint – nem szakadnak meg azért, hogy megtartsák az elvágyodó labdarúgót, ezért borítékolható, hogy Kanu hamarosan távozik a Fratton Parkból. És vele tarthat a csapat válogatott védője, Campbell is, akit állítólag a védőhiánnyal küszködő Chelsea nézett ki magának. Harry Redknapp, a Portsmouth vezetőedzője elmondta, ragaszkodik Campbellhez, ugyanakkor nem fog az útjába állni, ha a játékos mindenáron menni akar.

“Azt kívánom, hogy maradjon, de nem tudok mit csinálni, ha ő máshol szeretne játszani. Abban bízom, hogy a Chelsea mégsem akarja megszerezni, ugyanis az eligazolása esetén nem kis bajba kerülnék” – magyarázta a menedzser, akinek az irányításával a Pompey, amely tavaly épphogy bennmaradt az élvonalban, jelenleg a hatodik helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik