Élet-Stílus

NHL: feltámadt a Rangers

A Washington elleni diadalával a New York Rangers véget vetett a hétmérkőzéses nyeretlenségi szériájának az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Rangers hét vesztes mérkőzés után korcsolyázhatott le újra győztesen a jégről a tengerentúli profiligában, miután 4-1-re verte a vendégként fellépő Washingtont. A New York-iaknak a góllövés sem ment igazán az elmúlt időszakban, Petr Prucha révén – 1:55-nél – 153 perc és 38 másodperc elteltével talált ismét a kapuba a csapat.

A cseh center később duplázott, rajta kívül Michael Nylander és Dariusz Kaszparaitisz iratkozott fel még az eredményjelzőre hazai oldalon, míg átellenben Ben Clymer kozmetikázott a vereségen. A mezőny legjobbja egyébként nem a nevezettek közül került ki, a kitüntető címet Henrik Lundqvistnak, a hazaiak 22 védést bemutató hálóőrének adták az értők.


A mögöttünk hagyott játéknapon több remek kapusteljesítmény is akadt: Chris Mason (Nashville), Manny Legace (St. Louis), Curtis Joseph (Phoenix), valamint Martin Brodeur (New Jersey) is kapott gól nélkül zárt. Joseph 40 védéssel járult hozzá csapata kiütéses győzelméhez a San Jose ellen, Brodur pedig az Islanders lenullázásával idei hatodik, pályafutása 86. shutoutját jegyezte. A Devils olimpiai bajnok kapusa ezen a téren a legjobb a mostani mezőnyben, míg az örökrangsorban a harmadik helyen áll Terry Sawchuk (103) és George Hainsworth (94) mögött.

NHL, alapszakasz, 85. játéknap:
Buffalo Sabres-Atlanta Thrashers 4-1
Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators 2-3 – h.u.
New York Islanders-New Jersey Devils 0-2
New York Rangers-Washington Capitals 4-1
Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 3-1
St. Louis Blues-Colorado Avalanche 2-0
Nashville Predators-Boston Bruins 5-0
Phoenix Coyotes-San Jose Sharks 8-0
Edmonton Oilers-Vancouver Canucks 2-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik