Élet-Stílus

NBA: hajnalig tartó csata a New York-ban

Három hosszabbítás után, 296 pontot hozó mérkőzésen verte meg a New York Knicks a Detroit Pistonst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Knicks az elmúlt 10 nap során már a harmadik ráadásos mérkőzését vívta – és valamennyit meg is nyerte. Csütörtökre virradóra háromszori hosszabbítást követően győzte le a Madison Square Gardenben fellépő Detroit Pistons együttesét.

A vendégek az argentin Carlos Delfino öt másodperccel a rendes játékidő letelte előtt eleresztett triplájával mentették döntetlenre a mérkőzést, a ráadás első két felvonásában viszont már ők diktálták a tempót. A New York-iak azonban a hajrában mindkétszer utolérték a meglépő ellenfelet: előbb ötpontos hátrányt dolgoztak le, majd Channing Frye a dudaszó pillanatában talált a gyűrűbe.

A Knicks a harmadik hosszabbításban – 146-145-ös állásnál – egy 6-0-s rohammal tett pontot a maratoni csata végére. A hazaiaknál Stephon Marbury (41 pont), míg átellenben Richard Hamilton (51) volt a legtermékenyebb. “Nem akartuk szívrohamot hozni az edzőnke, de ez most egy ilyen mérkőzés volt. Megmutattuk, hogy ilyen helyzetben is képesek vagyunk a győzelemre” – magyarázta elégedetten Jamal Crawford, a New York 26 esztendős védője.

A címvédő Miami Heat szoros mérkőzésen (109-103) kapott ki a 40 pontjával karriercsúcsot jegyző Ben Gordon vezette Chicago Bullstól. A flordai csapatban Shaquille O’Neal után Dwyane Wade is kidőlt a sorból: a chicagói születésű klasszis az első negyedben szenvedett csuklósérülést, később már nem is tudott visszaállni. Az első diagnózis szerint Wade-nek nincs törése, “pusztán” kificamodott a csuklója.

NBA, alapszakasz, 55. játéknap:
New York Knicks-Detroit Pistons 151-145 – 3xh.u.
Portland Trail Blazers-New Orleans Hornets 100-85
Toronto Raptors-Minnesota Timberwolves 100-97
Charlotte Bobcats-Washington Wizards 107-114
Sacramento Kings- Philadelphia 76ers 101-76
Los Angeles Clippers-Boston Celtics 100-77
Atlanta Hawks-Cleveland Cavaliers 76-89
Orlando Magic-Los Angeles Lakers 93-106
New Jersey Nets-Houston Rockets 71-96
Memphis Grizzlies-Milwaukee Bucks 96-112
Chicago Bulls-Miami Heat 109-103

Ajánlott videó

Olvasói sztorik