Élet-Stílus

Telt házas volt a Piramis-koncert

Tizennégy évi szünet és nagy készülődés után abszolút telt házzal tartotta meg két beígért koncertje közül az elsőt kedd este a legendás Piramis együttes, a második koncert szerdán este lesz.

Több mint húsz dalt játszottak a Paróczai Attila basszusgitárossal megerősített Piramis zenészei, Závodi János, Révész Sándor, Köves Miklós (Pinyó), Gallai Péter és Som Lajos. Szünet nem volt, ezért a fizikai teljesítményért mindenképpen dicséret illeti az együttest. Som Lajos csak a koncert elején és a legvégén volt látható-hallható a színpadon. Mint az énekes megjegyezte, a jövőben is számítanak a fiatal vendég-basszusgitárosra.

A kivetítőn látható képek, akárcsak az egész színpadkép látványa minden igényt kielégített. Az MTI tudósítója szerint az egyetlen gond az volt, hogy a hang – főként az énekhang – gyakran betorzult.

A közönség jelentős része már a Piramis együttes fénykora után született, mégis együtt énekelték az „öregekkel” az ismert számokat. Felhangzott a koncerten a Becsület, a Szállj fel magasra (az egyik legjobb dal volt ezen az estén), a Kívánj igazi ünnepet, a Gyere közelebb, a Csak néhány jó szó, az Emelj fel a szívedig, a Szabadnak születtem és a Fénylő piramisok árnyékában.

Az igazi nagy Piramis-nóták közül egyedül az Égni kell annak, aki gyújtani akar és a Ne bántsd a madarakat nem szerepelt a műsorban. A zenészek közül Závodi János, Köves Miklós (Pinyó) volt igazán elemében, de Révész Sándor is becsületesen dolgozott. Nagy kár, hogy olykor nem lehetett érteni a dalok szövegét – a közönség szerencsére soha nem hibázott.

Révész a színpadra hívta Horváth Attilát, a Piramis dalszövegíróját, s mindketten köszönetet mondtak a közönségnek a zenekar felé áradó szeretetért. Színfoltja volt a koncertnek, amikor felidézték, hogy az egyes zenészek kiket tekintenek példaképüknek: Závodi Cream-rajongó, Köves Pinyó Jimi Hendrixre, Gallai Péter a Spencer Davis Groupra, Som Lajos a Free együttesre, Révész pedig a Led Zeppelinre szavazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik