Élet-Stílus

Karácsonyi meglepetés: botlott a Chelsea

A Manchester United két ponttal megtoldotta a Chelsea-vel szembeni előnyét a Premier League karácsonyi fordulójában, miután magabiztosan verte a Wigant, míg a londoni rivália remizett.

A Chelsea Reading együttesét látta vendégül az ajándékozás napján (Boxing Day), és egy ponttal kedvesekedett az újoncnak. Tegyük hozzá: a padlóról kétszer is felálló Reading teljeséggel rászolgált a döntetlenre – ezt még Jose Mourinho is elismerte. “Igazságos az eredmény. Mi mindent megtettünk a győzelemért, hiszen lőttünk két gólt, persze lőhettünk volna többet is” – mondta a Chelsea menedzsere.


Lampard sarokrúgása után Drogba szerzett vezetést a londoniaknak, majd Lita egyenlítését követően újra az elefántcsonparti csatár feje villant. Már-már úgy tűnt, a Chelsea otthon is tartja a három pontot, Essien azonban a 85. percben a Reading segítségére sietett, és öngóljával 2-2-re igazította az eredményt.

Ennek legjobban Manchesterben örültek, a helyi United ugyanis kihasználta a rivális botlását, és a Wigan magabiztos, 3-1-es legyőzésével négypontosra növelte az előnyét a tabella élén. Az előző fordulóban duplázó Cristano Ronaldo ezúttal is két gólt vállalt: csereként beállva már az első labdaérintéséből eredményes volt – fejjel, majd négy perccel később a büntetője után kipattanó labdát püfülte a hálóba.

A Liverpool hét veretlenül megvívott mérkőzés után kapott ki újra az angol bajnokságban, a “vörösök” sorozatát a Blackburn, egész pontosan: a dél-afrikai McCarthy zárta le. Király Gábor a Tottenham elleni mérkőzésen sem tudott segíteni az Aston Villának, így a birminghamiek zsinórban harmadszor kaptak ki a magyar kapussal. Priskin Tamás csapata, a Watford sem járt szerencsével, az újonc ugyanis otthonában kapott ki az Arsenaltól. A válogatott csatár a 90. percben, csereként kapott lehetőséget az ötödik Premier League-mérkőzésén.

Premier League, 20. forduló:
Blackburn-Liverpool 1-0 (0-0)
Gól:
McCarthy (49.)

Bolton-Newcastle United 2-1 (1-1)
Gól:
Ramage (33., öngól), Anelka (57.), ill. Dyer (8.)

Everton-Middlesbrough 0-0

Manchester United-Wigan 3-1 (0-0)
Gól:
Cristiano Ronaldo (47., 50.), Solskjaer (59.), ill. Baines (92., 11-esből)

Sheffield United-Manchester City 0-1 (0-0)
Gól:
Ireland (78.)

Chelsea-Reading 2-2 (1-0)
Gól:
Drogba (38., 72.), ill. Lita (67.), Essien (85., öngól)

Tottenham-Aston Villa 2-1 (0-0)
Gól:
Defoe (58., 77.), ill. Barry (81.)

West Ham-Portsmouth 1-2 (0-2)
Gól:
Sheringham (81.), ill. Primus (16., 38.)

Watford-Arsenal 1-2 (1-1)
Gól:
T. Smith (23.), ill. Gilberto Silva (19.), Van Persie (83.)

Szerdai program:
Charlton Athletic-Fulham, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik