Élet-Stílus

Orosz kihívóval bokszol Shannon Briggs

Eldőlt, hogy a nehézsúly egyetlen amerikai bajnoka, Shannon Briggs, legközelebb kötelező kihívója, a veretlen orosz Sultan Ibragimov ellen húz kesztyűt első címvédő mérkőzésén.

Noha novemberben 11 és fél meneten keresztül a közönség elképesztően visszafogott bunyót láthatott, Shannon Briggs mindössze egy perccel a találkozó hivatalos vége előtt padlóra küldte a WBO nehézsúlyú bajnokát, majd másodpercekkel az utolsó gongszó előtt ismét betalált, s Serguei Lyakhovich kizuhant a kötelek között. Robert Ferrara vezetőbíró egy másodperccel a találkozó hivatalos vége előtt leintette a csatát, így Briggs drámai befejezéssel szerezte vissza az amerikaiak becsületét a királykategóriában.

Noha ezzel az ex-szovjet harcosok egyeduralma megtört, máris megérkezett az újabb trónkövetelő az orosz Sultan Ibragimov személyében. A sydneyi olimpia ezüstérmese a profik táborában eddig veretlen, igaz, legutóbbi mérkőzésén, Ray Austin ellen döntetlenezett. A fordított alapállású ökölvívó kiütéses mérlege ennek ellenére figyelemreméltó: 19 megnyert csatájából 16-ot idő előtt fejezett be.

Így aztán március 10-én két hatalmas ütőerővel megáldott ökölvívó fogja összemérni az erejét, s remélhetőleg egy izgalmas csatában fog eldőlni a WBO nehézsúlyú trónjának sorsa. A sporteseményt az Egyesült Államokban az HBO tűzi műsorra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik