Élet-Stílus

NHL: újabb érthetetlen Rangers-bukta

A New York-i gárda sorban veszti el az idei szezonban a már megnyertnek hitt mérkőzéseit. A legutóbbi játéknapon már három góllal vezettek Jagrék, ám az utolsó harmadban beütött a villám.

A Tampa Bay Lightning Danny Boyle triplájával és Vincent LaCavalier 21. góljával megfordította az addig egyoldalú mérkőzést. A Rangers már Martin Straka, Blair Betts és Aaron Ward góljaival húzott el az első 40 percben, de az utolsó harmadban nem találtak az ellenszerét a Tampa játékának.

“Fájt ahogy ma este kikaptunk” – nyilatkozta a találkozót követően a New York-iak csapatkapitánya, Jaromir Jagr. “Nem találok magyarázatot a történtekre, ha valaki a meccs előtt azt mondja nekem, hogy így fogunk kikapni, akkor bolondnak tartottam volna.” A másik oldalon Danny Boyle-al madarat lehetett volna fogatni pályafutása első NHL-mesterhármasa után.

A Nashville Predators valósággal kiütötte hazai pályán a Los Angeles-t, amely egy 7-0-s pofonba szaladt bele. A Ragadozóknál hárman (Jason Arnott, Jean-Pierre Dumont és David Legwand) voltak kétszer is eredményesek, a kapuban pedig Chris Mason mind a 34 Kings-próbálkozást hárította.

A másik New York-i együttesnek sokkal jobban ment a játék vasárnapra virradóra mint Rangers-nek. Az Islanders úgy verte hazai pályán a Columbus Blue Jackets-t, hogy a kapuban Rick DiPietro lehúzta a rolót. Hasonló bravúrra volt képes a Phoenix Coyotes hálóőre, a liga legerősebb csapatával, az Anaheim Ducks-szal szemben. Mikael Tellqvist a Kacsák minden próbálkozását védte, a csatárok pedig 13 másodpercen belül elintézték a meccset.

NHL, alapszakasz
Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 3-6
Atlanta Thrashers-New Jersey Devils 5-2
Boston Bruins-Montreal Canadiens 4-2
New York Islanders-Columbus Blue Jackets 4-0
Toronto Maple Leafs-Washington Capitals 2-3
Tampa Bay Lightning-New York Rangers 4-3
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 2-3 hosszabbítás után
Minnesota Wild-Detroit Red Wings 3-2 h. u.
St. Louis Blues-Buffalo Sabres 3-2 h.u.
Nashville Predators-Los Angeles Kings 7-0
Dallas Stars-Edmonton Oilers 3-2
Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 3-2
Phoenix Coyotes-Anaheim Ducks 2-0
San Jose Sharks-Calgary Flames 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik