Élet-Stílus

NBA: lábát törte Jao Ming (videó)

Könnyen elképzelhető, hogy az idei évben is két sztárja miatt marad le a playoffról a Houston. A már napok óta hiányzó Tracy McGrady után Jao Ming is lesérült az LA Clippers elleni vesztes mérkőzésen.

A Rockets a tavalyi idényben 60 alapszakasz mérkőzésen volt kénytelen pályára lépni valamelyik sztárja nélkül. McGrady és Ming nélkül azonban nagyon nem ment a csapatnak (1-9), és félő, hogy az idei jó kezdés után ismét hasonló sorsra jutnak. Erre enged következtetni a Los Angeles Clippers elleni találkozó is, amelynek már a hatodik percében súlyos térdsérülést szenvedett a kínai óriás. Az első orvosi jelentések szerint eltört a csontja a meccsenként 27-es pontátlaggal büszkélkedő Mingnek, és legalább hat hétre harcképtelenné vált.

A Clippers hat meccse tartó rossz sorozatát szakította meg a Rockets ellen, elsősorban Tim Thomas és Chris Kaman pontjaival. A harmadik negyedig jól tartotta magát két sztárja nélkül is a Rockets, a 3-pontos vonal mögül remekül céloztak a mesterlövészeik, de az utolsó játékrészre kitűnt, hogy mennyire hiányzik mind két palánk alatt Ming.

A Chicago Bulls 39 (!) ponttal verte a Charlotte Bobcats együttesét a legutóbbi játéknapon, amelyen LeBron James ismét bebizonyította, hogy fiatalon is a liga egyik legjobb játékosa. A Cleveland 21 éves klasszisa 32 pontot szerzett vasárnapra virradóra az Orlando ellen, és egyedül a negyedik negyedben 19-et. Ez pontosan eggyel több, mint a teljes Magic ponttermése az utolsó 12 percben.

James a meccsnek ebben a részében eksztázisban tüzelt a pálya minden részéről, az első nyolc dobásából hétszer eredményes volt, és megérdemelt győzelemre vezette a Cavaliers-t. Az együttes azonban még nem elég stabil, a társak igen hullámzóan teljesítenek, James pedig egyedül azért nem tud meccseket nyerni. A legutóbbi játéknapon bőven volt segítsége: Zydrunas Ilgauskas (22 pont) és Drew Gooden (14 pont, 12 lepattanó) személyében.

NBA, alapszakasz
Indiana Pacers-Minnesota Timberwolves 71-78
Philadelphia 76ers-New York Knicks 98-77
Miami Heat-Golden State Warriors 105-92
Detroit Pistons-Atlanta Hawks 108-81
Cleveland Cavaliers-Orlando Magic 86-83
Memphis Grizzlies-Utah Jazz 97-100
New Orleans Hornets-San Antonio Spurs 77-112
Chicago Bulls-Charlotte Bobcats 115-76
Milwaukee Bucks-New Jersey Nets 115-104
Houston Rockets-Los Angeles Clippers 93-98
Seattle Supersonics-Toronto Raptors 110-97

Ajánlott videó

Olvasói sztorik