Élet-Stílus

Több mint hárommillióan utaztak idén Malévval

A Malév, történetében először érte el, hogy egy esztendő leforgása alatt menetrendszerinti járatait hárommillió utas vette igénybe.

A közjegyző jelenlétében a számítógépes rendszerből kiválasztott három szerencsés utas ünnepélyes köszöntésére december 23-án került sor. A rekord utasszám elérése alkalmából a Malév köszöntötte 2 999 999-ik, hárommilliomodik és 3 000 001-ik utasát is. A nyertes utasok a Ferihegyi Repülőtéren a légitársaság exkluzív ajándékát, egy a Malév hálózatán rendkívüli utazási kedvezményekre jogosító kártyát vehettek át a légitársaság vezérigazgatójától, Gönci Jánostól.

A három szerencsés „milliomos” olyan személyre szóló lehetőséget kapott ajándékul a légitársaságtól, mely közvetlen hozzátartozóikkal együtt különféle kedvezményekre jogosítja fel a Malév menetrendszerinti járatain. A nyerteseket évente 1 ingyenes repülőjegy illeti meg, mely a Malév által üzemeltetett menetrend szerinti járatokra érvényes. Emellett évente korlátlan számú, az alapdíjból közel 90 százalékos kedvezményt biztosító repülőjegyet is vásárolhatnak, kizárólag a Malév által üzemeltetett menetrend szerinti járatokra, turista osztályra.

A Malév utasszáma 2006-ban tovább növekedett. A Malév menetrend szerinti forgalma több mint 9 százalékkal bővült az év első tizenegy hónapjában az előző év hasonló időszakához képest. A légitársaság ebből származó bevételei 13 százalékkal nőttek ugyanebben az időszakban. A légitársaság nyugat-európai célállomásaira utaztak a legtöbben, a legdinamikusabban viszont a közép- és kelet-európai járatok forgalma növekedett. Az észak-atlanti Malév-járatok iránt is nagy volt az érdeklődés, átlagosan 79 százalékos kihasználtsággal üzemeltek az év első tizenegy hónapjában.

A legnépszerűbb célállomások között az első három helyen Amszterdam, London és Bukarest szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik