Élet-Stílus

NHL: Bondra ötszázadik gólja

A chicagói Peter Bondra ötszázadik gólját jegyezte, miközben négy hazai győzelem mellett mindössze egy vendégsiker született szombatra virradóra a tengerentúli profi jégkorongligában (NHL).

A játéknap egyetlen vendéggyőzelmét a New Jersey jegyzi. Az “ördögök” az egy gólt és egy asszisztot szerző Patrik Elias, valamint a 35 védést bemutató Martin Brodeur vezetésével Washingtonban nyertek. A hazaiak orosz zsenije, Alekszander Ovecskin “beleszürkült” a mezőnybe, nyolc meccs után először fordult elő, hogy egyetlen pontot sem szerzett.

A Minnesota zsinórban nyolcadik idegenbeli vereségét szenvedte el, szombatra virradóra a Detroit jegén kapitulált. Éppenséggel a Vancouver sem számít félelmetes ellenfélnek, ha látógatóként lép színre: a megszakítás nélküli idegenbeli kudarcok tekintetében ötről a hatra lépett a Columbus otthonában.


Ellenben a címvédő Carolina nyerőszériában van, sorozatban harmadik győzelmét a New York Islanders ellen aratta. Rod Brind’Amour egyet szerzett, kettőt pedig előkészített az öt Hurricanes-gólból.

A Chicago-Toronto (3-1) mérkőzésen Peter Bondra, a hazaiak csatára az 500. NHL-gólját jegyezte. A 38 esztendős szlovák center a liga több mint évszázados történetében a 37. olyan játékos, aki átlépte ezt a bűvös határt. Bondra december 10-én igazolt a Blackhawks csapatához, amelynek kötelékében eddig négy pontot (két gól, két assziszt) könyvelt el.

NHL, alapszakasz, 79. játéknap:
Washington Capitals-New Jersey Devils 1-4
Carolina Hurricanes-New York Islanders 5-1
Columbus Blue Jackets-Vancouver Canucks 3-2
Detroit Red Wings-Minnesota Wild 3-1
Chicago Blackhawks-Toronto Maple Leafs 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik