Élet-Stílus

NHL: kapusparádé a rangadón

Marty Turco, a Dallas kapusa idei negyedik, pályafutása 28. kapott gól nélküli mérkőzését könyvelte el - ez utóbbival pedig klubcsúcsot döntött az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL).

A 31 éves kapus 20 lövést mutatott be a San Jose elleni csoportrangadón, ezzel pedig lenullázta az ellenfelet, ám emellett még arra is jutott ereje, hogy gólpasszt adjon a finn Jussi Jokinennek. A Dallas végül 3-0-ra nyert, Turco pedig 28. shutoutjával új klubrekordot állított fel. “Egy játékos az élete végéig emlékezik az ilyen rekordokra, de őszintén szólva, nekem a csúcsoknál azért többet ér, hogy jó játékkal nyertünk” – magyarázta a texasiak portása, akinek igazán remekül megy a “cápák” ellen, a két csapat december 4-ei mérkőzését szintén kapott gól nélkül zárta, akkor 25 védést regisztráltak a statisztikusok.

Bostonban is a kapus, jelesül Tim Thomas volt a főszereplő. A sorozatban másodszor nyerő “bocsok” hálóőre pályafutása második shutoutját jegyezte azzal, hogy mind a 39 vancouveri lövést hárította. Az Atlanta hálóőre szintén remekelt, Kari Lehtonen a Pittsburgh elleni mérkőzésen 36-szor védett, majd a szétlövésben Erik Christensen és Sidney Crosby lövését is megfogta, azaz komoly szerepe van abban, hogy a Thrashers zsinórban harmadszor nyert. A Philadelphián továbbra is átok ül, az egykor szebb napokat megélt, manapság a liga leggyengébb csapatának számító Flyers sorozatban kilencedik vereségét szenvedte el a Montreal jegén.

Denverben nem rendeztek mérkőzést, az erős havazás miatt elhalasztották a Colorado-Calgary partit.

NHL, alapszakasz, 78. játéknap:
Boston Bruins-Vancouver Canucks 2-0
Florida Panthers-New York Rangers 3-2
Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 2-4
Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 4-2
St. Louis Blues-Los Angeles Kings 5-2
Nashville Predators-Buffalo Sabres 2-7
Phoenix Coyotes-Edmonton Oilers 2-3
San Jose Sharks-Dallas Stars 0-3
Atlanta Thrashers-Pittsburgh Penguins 4-3- szétlövéssel
Colorado Avalanche-Calgary Flames – elhalasztották

Ajánlott videó

Olvasói sztorik