Élet-Stílus

Kapitányváltás a riválisoknál

A magyarokkal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő moldovai és bosnyák csapat is új kapitánnyal kezdi meg a következő évet.

A moldovai válogatottat Igor Dobrovolszkij irányítja a jövőben. A 39 éves szakember elődje, Anatolij Teszlev azért mondott le, mert a csapat az eddigi négy Eb-selejtezőjén összesen egy pontot ért el, így az utolsó, hetedik helyen áll. Dobrovolszkij játékosként tagja volt az 1988-as szöuli olimpián aranyérmes szovjet válogatottnak és szerepelt az 1990-es világbajnokságon, valamint – FÁK-, illetve orosz színekben – az 1992-es és 1996-os Európa-bajnokságon is. Klubszinten többek között a Nistru Chisinaut, a Dinamo Moszkvát, a Marseille-t, az Atlético Madridot és a Genoát erősítette.

A bosnyákoknál Fuad Muzurovic veszi kézbe a karmesteri pálcát. A 60 éves szakember, aki szakember 1992 és 1998 között már irányította a nemzeti csapatot, a gyenge eredmények miatt novemberben menesztett Blaz Sliskovicot követi a kispadon. Bosznia-Hercegovina négy mérkőzésen szerzett négy pontjával a negyedik helyen áll abban a csoportban, amelyben a magyar együttes három egységével az utolsó előtti helyre szorul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik