Élet-Stílus

Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca

Az év utolsó napjaiban egyre fokozódó a programkínálat mind a koncerttermek, a partihelyek, mind a tévécsatornák felől. Minden nap több olyan program is van, amelyiket nem érdemes kihagyni, játszik Amorf Ördögök, a Mistery Gang, a Kispál és a borz, és az Emil Rulez, a két ünnep között visszatér a Piramis, játszik a Hobó, a Kaláka és fellép Yonderboi is. A tévék is készülnek az év végére: előkerülnek a klasszikus filmek, például a Casablanca és a Szindbád.
Úgyhogy év végén is meg kell válaszolni: menjek vagy maradjak?

menjek…

péntek, december 22.

… Amorf Ördögök és Csókolom koncertre az A38 Hajóra

Az Amorf Ördögök volt már szobadiszkó-zenekar, játszott jegenyezenét, újabban pedig kacat-poppal állt elő. Friss elektronika vegyül a hatvanas évek tánczenéjével, külvárosi kuplék pörgős groove-okkal. Ezúttal a besztof- és rarities-lemezéről válogatnak, majd némasági koncertstopfogadalmat tesznek, és a következő lemez megjelenéséig nem lépnek fel. Úgyhogy aki élőben akarja hallani, hogy „Nincs a világon szebb, mint a cici” vagy hogy „Élj a mának, ne a mamának”, még most pénteken megteheti. Aztán ki tudja, hogy mikor lesz újabb koncert.
Nem beszélve arról, hogy ugyanitt, ugyanekkor játszik a nyolcvanas-kilencvenes évek undergroundjának legendás zenekara, a Csókolom is, amely az angolszász underground és rock and roll női előadóinak (Nico, Patti Smith) világára hajaz: a nyers, hol rockos, hol reggaes, hol balladás hangzás gyönyörű alapként szolgál Ujj Zsuzsa hol melankolikus, hol felkavaróan dühödt szövegeinek: “Férfi nélkül nem nő a nő, csak vérszegény szobanövény…”

… Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Palya Bea és Szalóki Ágnes estjére a Jövő Házába


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 1

Ha ez a négy ragyogó fiatal népdalénekesnő egymás után lépne fel egy este, az is különleges élményt jelentene, de ezúttal többről van szó. Külön-külön már épp eleget bizonyítottak: Herczku Ágnes, a Magyar Állami Népi Együttes szólistájaként és a Fonó zenekar énekeseként, Palya Bea, a Zurgó, a Folkestra, az Etnofon Zenei Társulás énekeseként éppúgy, mint a Palya Bea Quintet élén, Szalóki Ági az Ökrös, a Besh’o’Drom együttesekkel, valamint a Szalóki Ági Quintettel, Bognár Szilvia pedig a Makám énekesnőjeként. Gyerekeknek és felnőtteknek szóló lemezeik egész sora teremtette meg azt az új népzenei hangot, amely mögött érezhetően ott lüktet e négy, boszorkányosan erős karakter. Mély barátságuk és zenéjük közös rétege ihlette ezt a Szájról szájra című előadást, amelyben a énekesekhez egy kiváló jazz- és népzenészekből álló alkalmi zenekar társult. A repertoár erre az alkalomra karácsonyi dalokkal is kiegészül; így igazi, nőiesen áradó ünnepi hangulatban lesz részünk.

szombat, december 23.

… a Mistery Gang rockabilly-bulijára az Almássy térre


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 2

Állítólag pont ez lesz az ezredik koncertje a rockabilly-triónak, bár nem szólnak a hírek arról, hogyan számolták össze ezeket. Mindenesetre ezúttal két részben összefoglalják munkásságukat a kezdetektől napjainkig. Egy sor rég nem játszott dal is előkerül, meg persze a legújabb, Jungle Fever című lemez slágerei is. Carl Perkins és Buddy Holly szelleme figyel majd az Almássy téren bulizókra. Borítékolni lehet Egri Péter szemkidüllesztéseit és Singer nagybőgőmászásait és – pörgetéseit.

…. Kalapács koncertre a Wigwamba

Van ám már élő legendája a hazai metálszcénának is, ez pedig az ex-Pokolgépes és ex-Ómenes Kalapács József. A legendává váláshoz erősen hozzájárult az a 80-as évekbéli Pokolgép-szám, amelyben megénekli a metálalapvetést: „Kabátom bőr és nem ballon, arcszeszem is csak Pitralon, de amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek.” Kalapács most a róla elnevezett zenekarban zúzza. Aki metálos, ott a helye a Wigwam metálkarácsonyán!

vasárnap, december 24.

…. Vitéz László bábelőadásra a Bárkába


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 3

Vitéz László atyja, a világot is megjárt ifjú Kemény Henrik, aki mint vásári mutatványos immár 75 éve játszik kedves bábjával, decemberben minden héten egyszer elővarázsolta táskájából Csokipofát, Paradicsompofát és persze az őket legyőző Vitéz Lászlót a Bárkában. A Szentestét megelőző délelőtt játssza e sorozat keretében utoljára A füttyös ördög, a Vitéz László és a krokodil és a Vitéz László és a csodaláda című bábdarabját, érdemes elvinni a gyerekeket! (Már csak azért is, mert így mi is végigélvezhetjük a lenyűgöző előadást. Felnőttként elmenni mégiscsak ciki lenne egy gyermekprogramra …)

… Midnight partyra a Tabu Music Caféba

Leginkább azt ajánljuk, hogy mindenki töltse ezt az estét szeretteivel. Ha van olyan, aki mégis ki akar mozdulni valahova, menjen a Tabuba. DJ Canny is ott lesz. A Szóda kávézó Karácsonyi fesztivált rendez, ott TG Lupin a házigazda.

hétfő, december 25.

… Kaláka-koncertre a Marczibányi térre

A Marczibányi téri Művelődési Központban tartja hagyományos karácsonyi előadását a Kaláka. Gryllus Vilmosék három évtizede rajtoltak, azóta a közönség százezreivel ismertették meg versek ezreit, külföldi útjaikra pedig magyar irodalmárok százainak hírét vitték magukkal. Igazi karácsonyi program évről évre. 2006-ban is.


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 4

… Hobo-karácsonyra a Pecsába

Tény, hogy mostanában a zenekarok szeretnek „nagy karácsonyi koncertet” adni, ez egyfajta divat lett. Minden valamirevaló zenekar úgy érzi, kell egy ilyet összehozni. A Hobo Blues Band 29 évvel ezelőtt is így gondolta, pedig akkor még nemigen volt ez trendi. Szóval az öregedő blueser, Földes Hobo László és zenekara nélkül idén sincs karácsony. Apák vihetik fiaikat: na, ezen nőttünk fel, ő ismertette meg velünk Ginsberget, Villont, Viszockijt, Morrisont és talán József Attilát is.


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 5

… Hat hét, hat tánc-előadásra a Tháliába

Kulka János és Vári Éva parádés alakításával a Hat hét hat tánc igazi kuriózum a tánc, a színház kedvelőinek. A keserédes történet két teljesen különböző ember egymásratalálásáról szól. Az út, melynek során a két eltérő korú, mentalitású, társadalmi helyzetű idegen egyre közelebb és közelebb kerül egymáshoz éppen annyira rögös, fájdalmas, és sokszor vidám és izgalmas, mint maga az élet.



kedd, december 26.


… Piramis ünnepre a Sportarénába


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 6

Minden kétséget kizáróan a Piramis Magyarország eddigi könnyűzenei történelmének egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – legendája. Az együttes idén ünnepli születésének harmincadik évfordulóját, amelyről a zenekar tagjai is méltó módon szeretnének megemlékezni rajongóik társaságában, ezért döntöttek úgy, hogy a Papp László Sportaréna színpadára állnak karácsony második napján. Ez azért is lesz különleges esemény a zenészeknek és a közönségnek egyaránt, mert a Piramis-együttest utoljára ugyanezen a helyszínen, tizennégy évvel ezelőtt láthattuk élőben, amikor egyedülálló módon öt egymás utáni napon zenéltek a teltházas arénában. A koncertre minden jegy elkelt, de másnap újráznak.

Pál Utcai Fiúk koncertre a Gödörbe

Karácsony másnapján, az Istvánok neve napján Lecsóék csapnak a húrokba (nem a húrok csapnak bele a lecsóba, ugye), és adják elő mindig lelkes közönségüknek a PUF két évtizedének legjavát. Persze, azt is biztos, hogy „a fiúk a lányokkal táncolnak reggelig.” Fellép még a Szabad Európa Rádió, a levezetést pedig DJ Onoff prezentálja.

szerda, december 27.

… Emil Rulez!-koncertre az A38 Hajóra


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 7

Naná, hogy van karácsonyi koncertje Hajós Andráséknak is. Magyarország egyik legegyénibb, legviccesebb és leghűvösebb zenekara „ünnepi hangulatban” adja elő agyament számait. Finom, dzsesszes muzsika, táncos groove-ok, vidám és szinte követhetetlenül kacskaringós dalszövegek, valamint egy utolérhetetlenül sármos frontember: mindössze ennyi az Emil.Rulez! sikerének titka. A recept egyszerű, mégsem sikerül senkinek utánuk csinálni.

…Besh’o’Drom-koncertre a Trafóba


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 8

A Besh’o’Drom megalakulása óta a magyarországi világzene legnépszerűbb zenekarává vált. Muzsikájában a balkáni és magyar népzene ölelkezik a klezmerrel és a szvinggel, sodró lendületű előadásuk kényes kritikust és táncolni vágyó hallgatót egyaránt elvarázsol. Az együttes népszerűségét három lemez és tucatnyi külföldi meghívás jelzi, Barcelonától Montrealig mindenhol tomboló fogadtatásban részesül.

csütörtök, december 28.

… Bozsik Yvették Varázsfuvolájára a Müpába


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 9

Mozart életének utolsó évében csodálatos zenés mesejátékot komponált, A varázsfuvolát. Keletkezésének idején Németországban már jól ismert műfaj volt a daljáték. Ennek kereteit Mozart alkalmasnak találta arra, hogy egy ilyen, tündérmesébe öltöztetett, egyszerre népies és filozófiai emelkedettségű tanító történetet zenébe öntsön. Régi barátja és szabadkőműves páholytestvére, Emanuel Schikaneder külvárosi színházát egy népszerű „kamaradarabbal” akarta fellendíteni, ezért meseopera írásával bízta meg Mozartot. A librettót maga Schikaneder írta, a bemutató 1791. szeptember 30-án volt, a zeneszerző vezényletével. A következő hónapokban az operát sűrűn játszották, egyre nagyobb sikerrel.

A varázsfuvola a mélység, a sötétség és a gonosz erők küzdelméről szól – a szépség, a jóság és a bölcsesség eszméjével. A Nemzeti Táncszínház és a Bozsik Yvette Társulat közös táncjátéka az opera modern színpadi feldolgozása lesz, s a német expresszionista filmek stílusában mutatja be az opera meséjét, játékosságát, mélységeit és misztikumát.

… Fenyő ünnepre a Syma-csarnokba


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 10

Szerintem a legtöbb viccet ilyentájt a szintén hagyományos Fenyő ünnep kínálja, de mi azért sem élünk ezekkel. Nem írjuk le, hogy az „örökzöld Fenyő Miklós” rock and roll-partijáról van szó, és azt sem, hogy karácsony legnagyobb „Fenyő ünnepe” készül már megint. (Na, tessék, csak leírtuk.) A Hungária-együttes vezetője, a hazai jampectársadalom megéneklője, az első honi szövegvirtuóz rendre megtölti december végén a koncerttermet. Ez most is így lesz, a Syma-csarnokban.

péntek, december 29.

… Yonderboi előszilveszteri zenei showjára a Jövő Házába


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 11

Az óriási várakozás közepette tavaly boltokba került Splendid Isolation sok mindenben elszakadt a korábban megismert stílustól: Yonderboi a gitárok és a dalforma felé mozdult el, s ebben a vállalkozásában olyan közreműködők segítették, mint a holland sztárproducer Junkie XL, a Legendary Pink Dots-vezér Edward Kaspel, továbbá a Heaven Street Seven és az Amber Smith együttesek kulcsemberei. Ezen a koncerten az album csaknem valamennyi közreműködőjével, a kilencfős ”supergrouppal” és az albumhoz kapcsolódó látványos kiegészítő projektekkel megspékelve láthatjuk-hallhatjuk kis hazánk legkurrensebb zenei exportcikkét.

… Kistehén lemezbemutatóra a West Balkánba


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 12

A Kistehén tánczenekar Szerelmes vagyok minden nőbe című lemeze november 22-én jelent meg. E lemez az anyagát Budapesten a Katona József Színházban mutatta be a zenekar nem szokványos koncertkörülmények között. December 29-én a West Balkánban lesz az első olyan budapesti klubkoncert, ahol már az új lemez anyagát játsszák. Ezen kívül műsoron lesznek nyilván a Szájbergyerek és az Én a kistehén című megaslágerek is.

szombat, december 30.

… a Bohéméletre az Operába

Puccini egyik legkedveltebb operájában Párizs művészvilága, a Quartier Latin élete tárul elénk. A bohémnegyed lakói küzdelmes hétköznapjaikat látszólag könnyedén élik. Egy kibontakozó szerelem, Mimi és Rodolphe, a költő között, s az újjászülető Musette Marcel kapcsolat vidám napokat hoz életükbe. Mimi azonban a nyomorban halálosan megbetegszik, és a vígan induló játék tragédiába torkollik. Nádasdy Kálmán rendezésében Kelen Péter, Busa Ákos és Frankó Tünde.


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 13

… Kispál koncertre a Művészetek Palotájába

A Kispál és a borznak is van „hagyományos évzáró” koncertje. Az együttes rajongói a jól ismert Kispál-számokat ezúttal új köntösben, népszerű vendégzenészek közreműködésével hallhatják. Azok számára pedig, akik más bolygóról érkeztek, és még nem hallották a Kispál és a Borz zenéjét, ez egy igazán jó alkalom a zenekar felfedezésére. Csendes, ülős koncert lesz ez, de Kispálék csak annyira fogják majd vissza magukat, amennyire azt a hely szelleme megkívánja.

vasárnap, december 31.

… szilveszterezni valamelyik jó buliba


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 14

Mint tudjuk, az év olyan lesz, ahogyan indul – érdemes hát körültekintően kiválasztani, mely programok alkalmasak a leginkább, hogy önfeledten, saját tetőfokunkra hágva kezdhessük meg a 2007-es évet. Az Exit összeállítása szerint szilveszter nemzetközileg egyezményes, hivatalos napjának estéjén-éjszakáján nemcsak trombitáktól és illegális robbanószerektől lesz hangos a város.

Az Almássy Téri Szabadidőközpont EXIT-Szilveszterén például sokkal inkább a Hiperkarma, a Jazzékiel, a Heaven Street Seven és a Zagar mesternégyesének minifesztiváljától.

A Hajógyári-szigeten található Events Hallban a Deadcode Production búcsúztatja az óévet a Viva Elektróval karöltve. A line-up: Monika Kruse (D), Jack De Marseille (F), Gregor Tresher (D), Wla Garcia (P) – színes kis technóbulinak ígérkezik!

Aki alternatív szilveszterre vágyik, a Gödör felé vegye az irányt, ott ugyanis Nemes Zolika, a Balaton-együttes és az ef Zámbó Happy Dead Band koncertjein, majd DJ Onoff szettjére dobálhatjuk tagjainkat.

A Studio 4 “Psylvestrance” elnevezésű goapartija a Soroksári út 122. szám alatti fűtött termekben dübörög. Három teremben (Atomic, Digital, Spiral) tesznek ki magukért a DJ-k este kilenctől reggel tízig.

A Petőfi Csarnokban nyolc órai kezdettel az Old Boys zenekar koncertjével lehet az éjfélt várni. Házigazda: Kiss Joe.

A Bladerunnaz New Years Eve a Citadellán kerül megrendezésre, meggyőző nevekkel: Bad Company (UK) – drumandbass, Twisted Individual (UK) – hardcore, “clownstep”, DJ Lee (UK) – “klasszikus” metalheadzes drumandbass.

A TilosRádióSzilveszter 5ről a 6ra! buliján a 100 tagú DJ-zenekar játszik.

hétfő, január 1.

… macskajajtűrő Quimby-koncertre a Gödörbe


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 15

Varázszene címmel várja a 15 éves Quimby az újév első napján a bulizásban megfáradt rajongóit. Az est speciális, a szokásosnál kötetlenebb, improvizatív, szőnyegen üldögélős, családias koncertnek van beharangozva. Magyarország legjobb másnapos-zenéje, ha jól belegondolunk, tényleg a Kiss Tiborék csapata.

Maradjak …

… tévézni

péntek, december 22.
23.45, m1

Szindbád


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 16

Huszárik Zoltán 1972-es filmje Krúdy Gyula novellafűzérét gondolja újra és álmodja képkölteménnyé. Szindbád (Latinovits Zoltán) a szépséget a természet változásaiban, a szerelemben és nem utolsósorban a kulináris élvezetekben véli megtalálni. Gondolataiban életre kelnek emlékei. Megbarnult fényképek, elszáradt virágok, elsárgult szerelmes levelek hozzák elő a múltból a szépasszonyokat, lányokat, a hozzájuk fűződő múló érzéseket s a felejthetetlen húsleves illatát… A film 1972-ben idehaza elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, a nagydíjat, az operatőri díjat és Dajka Margit megkapta a legjobb női alakítás díját. A magyar filmművészet egyik ékkövének számító alkotás számos nemzetközi elismerésben is részesült.

„Mit akar Szindbád? Elsősorban élni, minden életközegben benne lenni – tájban, nőben, tárgyban, az ételek jóízében, kifakult borospoharak tükrében, temetők mohos kertjeiben… Nem hagy maga után mást csak a pillanat szétroncsolt emlékműveit.” (Huszárik Zoltán)

szombat, december 23.
23.10, TV2

Négy esküvő és egy temetés


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 17

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charlesnak a vőlegényét… Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti. Könnyed prekarácsonyi szórakozás.

vasárnap, december 24.
20.00, Magyar ATV

Casablanca


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 18

De miért kell minden évben újra meg újra megnézni ezt a filmet? Miért kapott ez a romantikus limonádé történet 1944-ben Oscar díjat? Művészettörténészek, esztéták százai próbálták megfejteni a Casablanca titkát, nem ment. Kertész Mihály filmje egyszerűen zseniális. Emlékszünk a történetre? Casablancában mindenki Rick mulatójába jár. Ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig még mindenkin segített, de egy nap feltűnik régi szerelme egy másik férfi társaságában, s akkor egy pillanatra elveszíti korábbi határozottságát. Ha már kifáradt a karácsonyi játék/beszélgetés, és tévézünk, kapcsoljunk az ATV-re. Jövőre újra ezt fogjuk ajánlani.
hétfő, december 25.
20.30, TV2

Bridget Jones naplója


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 19

“Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből.
Így hát fontos elhatározásra jutottam. Annak érdekében, hogy jövőre ne végezzem ilyen trágya képpel, az Önsajnáló Rádió harmincon túliaknak szóló slágermúzeumát hallgatva, úgy döntöttem, hogy a kezembe veszem az életem. Naplóba kezdek, és elmondom az igazat Bridget Jonesról. A tejes igazságot.
Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót. Kettes elhatározás: mindig bedobom az előző napi bugyit a szennyeskosárba. Ugyanilyen fontos, hogy találjak egy kedves, érzékeny barátot, akivel járhatok, és hogy ezentúl az alábbiak közül egyikkel se alakítsak ki romantikus kötődést: alkoholistákkal, munkaholistákkal, viszonyfóbokkal, nagyzolókkal, kukkolókkal, érzelmi fogyatékosokkal vagy perverzekkel.
És főleg nem fantáziálok egy konkrét személyről, aki mindezeket megtestesíti. Sajnos ez a személy történetesen a főnököm. És azt gyanítom, hogy különféle, kissé igazságtalan okokból kifolyólag, ő sem fantáziál rólam.”

kedd, december 26.
19.00, TV2

Cápamese


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 20

Az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb animációs filmje, a felnőttek engedjék a gyerekeknek, hogy fennmaradjanak, a gyerekek bírják rá szüleiket, hogy nézzék velük. Ha nincs gyerek, akkor is válasszuk a tenger alatti Kersztapa-történetet. Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl “vakardhalként”, arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé. És egy nap valóban az ölébe hullik no, nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a Cápaölő. Így történik, hogy a kis hal megeteti a nagyhalakat, a bökkenő mindössze annyi, hogy az áldozat a rettegett Nagy Fehér Főnök, Don Lino fia volt. És akire egyszer ráharap a halvilág…


szerda, december 27.
22.50, TV2

Hiúságok máglyája


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 21

Peter Fallow a “pillanat embere” – sikeres, népszerű, gazdag. Hatalmas limuzin szállítja a tiszteletére rendezett fogadásra, a kiváncsi újságírók elől bújtatva a hátsó ajtón csempészik be a luxushotelba, ahol hatalmas taps köszönti a bálteremben. Mindez őt alig érdekli: az útjába eső nőkkel kikezd, és egyfolytában vedeli a whiskey-t…, és közben elmeséli nekünk, hogy is jutott ide, miként lett belőle a “pillanat embere”. Brian de Palma filmjében Tom Hanks, Bruce Willis és Melanie Griffith brillírozik.


csütörtök, december 28.
19.25, TV2

Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete

Robert Rodriguez vérben áztatta filmjei mellett megcsinálta a Kémkölyköket a gyerekeknek Banderassal, Buscemivel. Hogy milyen, amikor a Sin City és az Alkonyattol pirkadatig rendezőjének kölyökfilmje? Nézzék meg csütörtökön a Kémkölykök 2-t.

A Cortez-testvérek immár egy éve tudják, hogy szüleik igazi kémek, sőt hősök, akik megmentették a világot. Most már Juni és Carmen is teljes jogú kémek a családban. A kémkölykök legújabb megbízatása az amerikai elnök lányának a védelme. Csakhogy a két rivális kémkölyök, Gary és Gerti elrontja munkájukat és learatják a babérokat. Ahogyan édesapjuk is, aki Cortez apuka elől szerezte meg a hőn áhított hivatali előléptetést. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor a beiktatási ceremónián gengszterek elaltatják a felnőtteket és ellopják a leghatásosabb kémfegyvert, amely minden másikat hatástalanít. Gary és Gerti kapják a megbízást a műszer felkutatására. Csakhogy Carmen betör a kémközpont adatbázisába és Cortezéket bízza meg a feladattal. Irány a furcsa sziget, ahol az őrült genetikus, Romero professzor garázdálkodik a természetben.

péntek, december 29.
20.25, m1

Csinibaba


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 22

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá’ (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghírdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett.

szombat, december 30.
13.45, m2

Állami áruház

Kocsis Ferenc kiváló dolgozót kinevezik az új állami áruház igazgatójává. Ilonka a tehetséges divattervező, Boriska a kedves, Dániel, a túlbuzgó, Klimkó, a konzervatív eladó és Glauziusz bácsi, a lelkiismeretes, becsületes könyvelő segíti munkáját. Ilonkával eleinte inkább csak folyton vitatkoznak, holott mindkettőjük életét a munka tölti ki. A vetélkedésből hamarosan szerelem lesz. Közben Dancs, a régi igazgató elterjeszti a rémhírt, hogy az új szocialista kereskedelem nem képes kielégíteni a keresletet… Nevessünk nagyokat Latabáron, vagy hökkenjünk meg a – vígjáték mögött felsejlő – ötvenes évek rideg világán.

vasárnap, december 31.
14.50, TV2

Grease


Menjek vagy maradjak – Piramis vagy Casablanca 23

Szilveszetrkor fokozottan ellenjavalt a tévézés. A bugyuta szilveszeter esti műsorokat messziről kerüljük. Ha mindenképp tévéfüggők vagyunk, gyorsan, koradélután tudjuk le valami könnyűvel a napot e tekinteteben. Nézzük meg, milyen volt a Ponyvaregény Vincent Vegája, amikor még Olivia Newton Johnnak csapta a szelet és komolyan táncolt.
Minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalje, amely az ugyancsak emlékezetes Broadway-produckión alapul, nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tiszteletadás a rock and roll aranykorának!

január 1.

Fogadjuk meg, hogy 2007-ben nem nézünk televíziót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik