Élet-Stílus

Lesérült Nowitzki, de nyert a Dallas (videó)

Dallas Mavericks már az első negyedben elvesztette legnagyobb sztárját, a német Dirk Nowitzkit, ennek ellenére magabiztosan győzött a Seattle otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A német nem sok időt töltött a parketten, hiszen mindössze hat pontot szerzett, amikor Chris Wilcox pont a lábára esett egy lepattanóért való birkózás után. Dirk Nowitzki perceken keresztül a földön feküdt, majd a társaknak kellett becipelniük az öltözőbe. A Dallas azonban a legjobbja nélkül is nyert, köszönhetően Eric Dampiernek, aki szezonbeli legjobb teljesítményével (22 pont, 16 lepattanó) nyolcpontos győzelemre vezette a texasiakat.

A Seattle már csütörtökre virradóra is legnagyobb sztárja, Ray Allen nélkül lépett pályára, és Rashard Lewis-t is hamar elveszítette. A Supersonics játékosának az ujja már az első percben egy blokkolási kísérletnél beakadt a hálóba. Tetőzve a bajt, az utolsó negyedben Wilcox-ot is le kellett vinni a pályáról, miután könyökkel arcon vágták.

A mérkőzésre visszatérve, a Seattle a harmadik negyedig tartotta a lépést, sőt ha nem is sokkal, de a tavalyi nagydöntős előtt járt. Az utolsó játékrészben azonban három percig képtelenek voltak betalálni, és egy olyan ponterős csapat, mint a Mavericks ellen ezt nem engedheti meg magának senki.

A Utah Jazz folytatta remeklését a ligában, ennek most az Atlanta itta meg a levét. A bajnok Miami továbbra is enyhén szólva rapszodikusan szerepel: ezúttal a Milwaukee otthonában verték el őket közel 30 ponttal. Nyerni tudott a San Antonio együttese is, a Denver-Phoenix összecsapást viszont el kellett halasztani az időjárási viszonyok miatt. Amare Stoudemire-ék gépe nem tudott leszállni az erős havazás miatt Denverben.

NBA, alapszakasz, 49. játéknap
Philadelphia 76ers-Indiana Pacers 93-101
Atlanta Hawks-Utah Jazz 106-112
New Orleans Hornets-Orlando Magic 83-86
Boston Celtics-Golden State Warriors 95-96
New York Knicks-Charlotte Bobcats 111-109 – hosszabbítás után
New Jersey Nets-Cleveland Cavaliers 113-111
Milwaukee Bucks-Miami Heat 121-95
San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies 105-98
Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers 94-111
Portland TrailBlazers-Houston Rockets 89-87
Los Angeles Clippers-Toronto Raptors 96-98
Seattle Supersonics-Dallas Mavericks 95-103

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik