Élet-Stílus

FTC: mégsem indul a felszámolás

Hrutka János korábbi válogatott labdarúgó cége, a Sportmarketing Kft. pénteken visszavonja a Ferencváros felszámolására a bírósághoz benyújtott kérelmet.

Mindezt Hrutka jelentette be, aki hozzátette: a döntés januárig érvényes, így lehetőség nyílik arra, hogy a klub kifizesse a játékosok és alkalmazottak felé fennálló tartozás egy részét.

Balogh Ákos, a zöld-fehér egyesület elnökségi tagja a ferencvárosiak hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy az igazi segítséget az jelentené, ha pár nap múlva nem indulna újra a felszámolási eljárás.

Balogh szerint, ha a pénteki egyeztetésen Hrutkáék garantálják, hogy három-négy hónapig nem indítják újra a felszámolási eljárást, akkor december 27-én a Ferencváros törleszteni tudja adósságai egy részét.

A fővárosiak adóssága meghaladja a félmilliárd forintot. Csütörtökön felállt az a – tehetős ferencvárosi szimpatizánsokból álló – konzorcium, amely 120 millió forintot adott össze a kintlévőségek rendezésére. Feltételül szabta ugyanakkor, hogy csak akkor kerülhet sor az összeg kifizetésére, ha valamennyi hitelezővel sikerül megállapodni arról, hogy az összeg egy része nem kerül visszafizetésre. Ezenkívül garanciát vár a konzorcium arra, hogy a Ferencvárost nem számolják fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik