Élet-Stílus

NBA: klubcsúcsot állított fel a Phoenix

A Torontót is két vállra fektető Phoenix sorozatban a 15. győzelmét aratta, ezzel új klubrekordot állított fel az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Toronto sem okozott gondot a nagy formában, már-már verhetetlennek tűnő Phoenixnek, amely szerdára virradóra 15-re duzzasztotta a győzelmi sorozatát, és ezzel új klubcsúcsút állított fel. Az előzőt 1992-ben jegyezte az akkor Charles Barkley nevével fémjelzett arizonai alakulat, amely 14 mérkőzést abszolvált veretlenül. A Suns mostani 15-ös sorozatánál egyébként a mezőny többi csapata sem tudott jobban produkálni az elmúlt években, egészen pontosan a Lakers 2000-es, 19 meccsen át tartó szárnyalása óta.

A legutóbbi játéknapon, a vendég Toronto ellen Amare Stoudemire vezette győzelemre a Phoenix együttesét: a 24 éves játékos még félórát se töltött a pályán, mégis dobott 28 pontot és szerzett 10 lepattanót. “A csapat magas színvonalon játszott, szerencsére nekem is kijött a lépés” – magyarázta a mosollyal az arcán mérkőzés után Stoudemire.

Nem csak a Phoenix van az élet napos oldalán mostanság az NBA-ben, hanem a Chicago is, amely a Los Angeles Lakers legyőzése után immáron öt mérkőzés óta veretlen. Luol Deng 23, Ben Gordon 22 ponttal járult hozzá az újabb sikerhez, miközben a zsinórban másodszor alulmaradó kaliforniai alakulat legnagyobb ásza, Kobe Bryant 19 pontig jutott.

További hír, hogy a Philadelphia nemrég menesztett szupersztárja, Allen Iverson minden bizonnyal a Denver csapatában folytatja a pályafutását.

NBA, alapszakasz, 49. játéknap:
Chicago Bulls-Los Angeles Lakers 94-89
Phoenix Suns-Toronto Raptors 115-98

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik