Élet-Stílus

Jövőre szinten marad a sportfinanszírozás

Az idei esztendőhöz képest jövőre nem változik a sport költségvetési finanszírozásának a mértéke - jelentette ki az önkormányzati és területfejlesztési tárca sport-szakállamtitkára .




Jövőre szinten marad a sportfinanszírozás 1

sport.lap.hu

Jövőre szinten marad a sportfinanszírozás 1
Jövőre szinten marad a sportfinanszírozás 3

Ez a takarékos büdzsé keretei között kedvező, egyben reális pozíciónak tekinthető – közölte Elbert Gábor szerdai sajtótájékoztatóján Egerben.

A költségvetés csütörtöki zárószavazására hivatkozva konkrét számokat nem említett, de elmondta, a versenysport az ideihez képest valamivel több pénzből gazdálkodhat jövőre, mivel a 2007-es esztendő meghatározó év lesz az olimpiai kvalifikáció szempontjából. Ugyancsak nő az egyesületek támogatása, miközben az utánpótlásra fordítható források nem csökkennek. Ugyanakkor a rendelkezésre álló keret ésszerű felhasználása érdekében a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetet (NUPI), a Testnevelési és Sportmúzeumot, valamint a Nemzeti Sportközpontokat egyesítik Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) néven.

Nem éri el viszont jövőre az idei mértéket a szabadidősport finanszírozása. Ezen a területen lehetőséget kívánnak biztosítani a multinacionális magántőkének arra, hogy hozzájáruljon a szabadidősporttal kapcsolatos pályázatok önrészének biztosításához.

Szintén a szabadidősport forrásait bővíti, hogy jövőre ezen a területen is felhasználhatóvá válik az üdülési csekk – említette a 2007-re várható változások között a sport-szakállamtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik