Élet-Stílus

FTC: felállt a konzorcium, mégsem lesznek kifizetések

Dámosy Zsolt, a Ferencváros elnöke a 100% Fradi honlapján bejelentette, hogy felállt az a konzorcium, amely 120 millió forintot kifizetett volna a klubot terhelő több százmilliós adósságból, erre azonban úgy tűnik, mégsem kerülhet sor, mert a Sportmarketing Kft. felszámolási eljárást kezdeményezett az egyesület ellen.

“Ezzel gyakorlatilag kárba veszhet az elmúlt hetek munkája” – mondta Dámosy szerda este. – Sorra egyeztettünk a játékosokkal, edzőkkel és a Zrt. egyéb alkalmazottaival a kifizetésekről és a tartozások rendezéséről. Eljutottunk odáig, hogy Udvarácz Milán és Keller József kivételével gyakorlatilag mindenkivel meg is állapodtunk, ami feltétele volt annak, hogy a konzorcium pénzéből megkezdődjenek a kifizetések. Ezt borította fel a Sportmarketing Kft. által kérelmezett felszámolási eljárás. Érthetetlen számomra, miért most történik ez meg, amikor már szinte mindenkivel megegyeztünk.”

Nem lesz pénz karácsonyra

Az eredeti elképzelések szerint a játékosok és a klub alkalmazottai csütörtökön kapták volna meg elmaradt juttatásaik egy részét. “Nem kívánom senkinek azt az érzést, amit csütörtökön kell átélnünk. Közölnünk kell a játékosokkal, hogy nem tudjuk tartani az előzetesen megígért határidőt, így karácsonyra pénz nélkül maradnak. A pénz letétben van az egyik bankban, délelőtt hozzá is férhettünk volna. Ez most az ígért határidőig biztosan nem fog bekövetkezni, és mindez egy olyan valaki miatt, aki játékosként két év alatt 106 millió forintot vett fel a Ferencvárostól.”

A konzorcium megingott

A Sportmarketing Kft. Hrutka Jánosnak, a ferencvárosiak korábbi válogatott futballistájának a cége. Dámosy elmondta, a klub 32 millióval tartozik a Sportmarketing Kft.-nek, amelyből 11 milliót törlesztett volna most, 11-et pedig az Üllői úti telek értékesítése után, a harmadik részletről kellett volna lemondania a cégnek. A ferencvárosi klubvezető hozzátette: a kialakult helyzetben a konzorcium – melyben tehetősebb ferencvárosi szimpatizánsok találhatók – megingott, mivel a 120 milliós kifizetés ellenére sem garantált, hogy nem jut csődbe a klub.

Hrutka: Dámosy hazudik

“Dámosy Zsolt hazudik” – mondta a távirati irodának Hrutka János. – Először is, több olyan játékosról és hitelezőről tudok, akivel nem sikerült megállapodni a tartozás csökkentéséről. Ezenkívül mi elfogadtuk, hogy most kapjunk 11 milliót és valamikor később, talán június környékén a második részletet. Viszont rendezni kellett volna például azt a kérdést, hogy nekünk jelenleg is élő szerződésünk van az FTC-vel. Ami a korábbi fizetésemmel kapcsolatban elhangzott, azt nem szeretném kommentálni, ez egyszerűen gusztustalan.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik