Élet-Stílus

NBA: hosszabbításban bukott a Utah (videó)

A liga második legjobb mutatójával büszkélkedő Utah Jazz meglepetésre hosszabbításos mérkőzésen vereséget szenvedett a New York Knicks otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Nyert viszont a Miami és a Dallas.

A hétfői nap folyamán bejelentette az NBA első embere, David Stern, hogy a hétvégi Denver elleni bunyó miatt négy New York-i játékos is eltiltanak. Nem a legjobb előjelekkel várták tehát a Madison Square Gardenbe a liga második legeredményesebb csapatát, a Utah Jazzt. A hazaiak azonban szenzációsan játszottak, és 16 pontos hátrányból felállva végül a hosszabbításban nyerték 97-96-ra a mérkőzést.

A mérkőzés legjobbja a 29 pontig jutó Stephon Marbury volt. Nemcsak a pontjai, hanem az utolsó pillanatban szerzett kosara miatt is, amellyel a Utah elveszített egy megnyertnek hitt meccset. Három másodperccel a dudaszó előtt még ők vezettek egy ponttal, amikor a New York jöhetett. Mindenki arra számított, hogy Marbury-ék időt fognak kérni, de ehelyett az “apró” termetű játékos megkaparintotta a labdát végigszáguldott a pályán és bedobta a győztes kosarat.

A Miami Heat együttese is csak szoros mérkőzésen nyert a korántsem acélos New Orleans ellen. Sokáig pedig úgy nézett ki, hogy az esélytelenebb csapat megtréfálja a bajnokot, de az utolsó negyedre Dwayne Wade igazán felpörgött. A tavalyi MVP 29 pontjából 13-at az negyedik játékrészben szerezte, de még ez sem lett volna elég a győzelemhez. Az is kellett, hogy a Hornets az utolsó hat percben mindössze két pontot dobott.

NBA, alapszakasz
Miami Heat-New Orleans Hornets 101-99
New York Knicks-Utah Jazz 97-96 – hosszabbítás után
New Jersey Nets–Golden State Warriors 105-97
Memphis Grizzlies-Seattle Supersonics 134-126 – h. u.
Denver Nuggets-Washington Wizards 117-108
Sacramento Kings-Dallas Mavericks 91-109

Ajánlott videó

Olvasói sztorik