Élet-Stílus

Jön Luc Besson

Arthur és a villangók című filmje magyarországi vetítésének megkezdése előtt Luc Besson francia producer-rendező Budapestre látogat, és szerdán személyesen mutatja be legújabb és egyben utolsó alkotását a sajtó képviselőinek.

A 47 éves alkotó az általa írt mesekönyv történetét vitte vászonra. A főhős eltűnt nagyapja után kutatva jut el a titokzatos és mindaddig kitalációnak hitt villangók birodalmába. A kisfiúnak nem csak a villangókon kell segítenie, a tét odahaza is nagy: meg kell menteni a családi házat az elárverezéstől, ebben pedig sokat segíthet a villangók földjén sejtett mesés kincs.

Luc Besson 24 évesen, 1983-ban az Élethalálharc című sci-fivel kezdte rendezői karrierjét, de igazán a Metróval vált híressé1985-ben, amely már nagy költségvetésű darab volt, ezt követte 1988-ban A nagy kékség (1988), amely a rendező legismertebb és legtöbbet méltatott alkotása lett. A rendező 1990-ben forgatta a Nikita, majd az Atlantis, a Léon, a profi, Az ötödik elem, a Jeanne d’Arc – az orléans-i szűz, tavaly pedig az Angel – A című alkotásait.

Luc besson nyolc évvel ezelőtt megmondta, hogy összesen tíz filmet akar rendezőként leforgatni. Az Arthur lett a tizedik. Idén ősszel egy rádióadásban be is jelentette, hogy Arthur és a villangók című munkájával befejezte rendezői karrierjét és ezentúl kizárólag producerként dolgozik.

Hat évvel ezelőtt Pierre-Ange Le Pogammal létrehozta EuropaCorp nevű produceri irodáját, amely olyan francia és nemzetközi filmek gyártásával foglalkozott, mint a Taxi, a Wasabi – Mar, mint a mustár Jean Reno főszereplésével, A sárkány csókja Jet Li rendezésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik