Élet-Stílus

Újabb szakasszal bővült a cseh autópálya

admin
admin

2006. 12. 19. 17:37

Újabb 42 kilométer hosszú autópálya szakaszt adtak át a forgalomnak kedden Prágától keletre. A csehországi autópályák hossza ezzel 627 kilométerre nőtt. Az új sztrádaszakasz 15 milliárd koronába került.

A Prága-Hradec Králové közti mintegy 90 kilométeres rendkívül leterhelt közút első felét már néhány éve autópálya váltotta fel, most elkészült a D11-es autópálya második fele is. Az autósok öröme azonban nem felhőtlen, mert Hradec Králové előtt mintegy ötkilométeres szakasz továbbra is hiányzik.

Az idén eddig összesen 69 kilométer autópályát adtak át a forgalomnak Csehországban, ami cseh, illetve csehszlovák rekordnak számít. Még az év végéig a cseh autópályák hossza újabb 23 kilométerrel bővül, s eléri a 627 kilométert. Csütörtökön megnyílik ugyanis az Ústí nad Labem városától a német határhoz vezető autópálya utolsó szakasza. Ugyanazon a napon a német oldalon megnyitják a Drezdától a cseh határig vezető autópálya-szakaszt is.

A cseh D8-as és a német A17-es autópályák összekapcsolása révén így már autópálya fogja összekapcsolni Prágát és Berlint. Ez egyebek között azt is jelenti, hogy a jövőben Budapestről végig autópályán lehet eljutni Prágán keresztül Berlinbe. A jövő évben több mint 40 kilométernyi új autópályát kellene befejezni Csehországban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.