Élet-Stílus

Dortmund: Röber az új edző

A német Bunesligában szereplő Borussia Dortmund vezetői már meg is találták a hétfőn menesztett Bert van Marwijk utódját. A szezon végéig Jürgen Röber irányítja majd az ősszel gyengélkedő együttest.

A korábbi sikeredző, Ottmar Hitzfeld nemet mondott a Borussia Dortmund hívására, Jürgen Röber azonban már kötélnek állt, így a szezon végéig a korábban a Herthánál is tevékenyedő, legutóbb pedig a szerb Partizan Beogradnál dolgozó edző irányítja majd a sárga-feketék szakmai munkáját. A jól értesültek szerint egyébként Röber csak ideiglenes a megoldás a dortmundi kispadra, és a nyáron a bielefeldi Thomas van Heesen veszi majd át a helyét.

“Nem foglalkozom a mendemondákkal, az sem érdekel különösebben, hogy csak fél évre szól a szerződésem” – mondta Röber. – Boldog vagyok, hogy újra Németországban dolgozhatok, ráadásul egy nagy múltú, komoly potenciállal rendelkező klubnál kaptam megbízatást. Mindent megteszek azért, hogy a Dortmund egy olyan csapattá váljon, melytől tartanak az ellenfelek. Azt szeretném, ha a csapatokat kiverné a víz, ha Dortmundban kell játszaniuk” – tette hozzá.

A Dortmund az ősszel korántsem volt félelmetes, ötvenszázalékos teljesítménye(7 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség) csak a 9. helyre volt jó, ráadásul az utolsó két meccsét simán elbukta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik