Élet-Stílus

Újabb ügyészségi vizsgálat a Juventusnál

Raffaele Guariniello torinói főügyész vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy kit vagy kiket terhel a felelősség a Juventus 17 éves labdarúgóinak, Alessio Ferramoscának és Riccardo Nerinek pénteki haláláért.

A fiatal játékosok akkor vesztették életüket, amikor az edzés után a torinói klub edzőközpontjában található mesterséges tóból ki akarták szedni a labdákat és beleestek a jéghideg vízbe.

Guariniello az eddigi adatok alapján megállapította, hogy a 4 méter mély tó köré húzott 1,2 méter magas kerítés nem felelt meg a biztonsági előírásoknak, ezért bejelentette: ismeretlen tettes ellen gondatlanságból elkövetett kettős emberölés gyanújával indul nyomozás.

Az ügyészség azt is vizsgálja, hogy az utánpótlásedzők eleget tettek-e felügyeleti kötelezettségüknek, megfelelően vigyáztak-e a rájuk bízott ifjú futballistákra. A trénereket már beidézték kihallgatásra, ahol többek között arra is válaszolniuk kell, hogy miért csak másfél órával az eltűnésük után kezdték el keresni Ferramoscát és Nerit.

Összesen öt személy felelősségét vizsgálja az ügyészség: Jean-Claude Blanc, a Juventus sportigazgatója, Maurizio Schincaglia utánpótlásedző, Lorenzo Frison kapusedző, Renato Opezzi, az edzőközpont vezetője és Alessandro Sortone, az elhunyt futballisták ügynöke szerepel Guariniello listáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik