Élet-Stílus

Vízilabda: kiesett a Szeged, nyert az Eger

Az Eger egy góllal, 14-13-ra nyert az orosz Sturm Csehov ellen a férfi vízilabda Euroliga második fordulójában. Nem jutott a legjobb nyolc közé a LEN Kupában a Szeged, miután csak két góllal verte a Nervit a visszavágón.

Az Eger kiélezett csatában verte orosz riválisát hazai pályán, egy olyan meccsen, amelyen hullámzó teljesítményt nyújtott Gerendás György együttese.

Az első percekben kiegyenlített küzdelem zajlott a vízben, a csapatok elsősorban létszámfölényes helyzetekből voltak eredményesek, de egyik együttes sem tett szert jelentős előnyre.

A második negyedben Császár előnyből kétszer egymás után betalált, ennek nyomán két góllal elhúztak a vendéglátók (6-4). Az oroszok azonban nemcsak egyenlítettek, hanem az utolsó másodpercben egy hatalmas, 15 méterről leadott lövéssel a vezetést is megszerezték (6-7).

Fordított az Eger

A harmadik játékrészben három percig nem esett gól, majd Kiss Csaba talált be a kapuba. A vendégek a távoli lövések helyett a centerjátékot kezdték el erőltetni, és ez zavart okozott a hazaiak védekezésében. A Csehov többször vezetett, az Eger “úszott az eredmény után”, és három másodperccel a negyed vége előtt Nyéki találatával sikerült egyenlítenie (10-10).

A záró felvonásban is sokáig a Csehov állt jobban, 12-13-nál azonban előbb Gór-Nagy volt eredményes, majd Nyéki bombagóljával már a hazaiak vezettek 14-13-ra. Az utolsó percben az oroszok támadhattak, de előbb a kapufát találták el, majd az egriek blokkoltak egy lövést, így sikerült megőrizni a minimális előnyt.

Hiába nyert a Szeged

A csongrádiak jól kezdtek, hiszen 1-0-ra, majd 3-1-re elhúztak, amikor törés következett be játékukban. Egy nagy lehetőség elpuskázása nyomán – 4-2-nél emberelőnyös szituációban rontottak – a komoly esélyt nyújtó 5-2 helyett félidőre 4-4 lett, majd 4-5-re módosult az állás.

Ennél fogva aztán – csakúgy, mint az idegenbeli mérkőzésen – a hazai medencében hasonlóképpen elrontott két negyed miatt a negyedik játékrészben már hiába volt megint jobb riválisánál, s nyerte a mérkőzést két góllal Gyöngyösi András legénysége, a győzelem örömét elvette a kiesés ténye. Összesítésben ugyanis a Nervi bizonyult jobbnak három találattal, s folytathatja szereplését a nyolc között a második számú európai sorozatban, amelynek immár nincs magyar résztvevője.

Euroliga, főtábla, C csoport, 2. forduló:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger – Sturm Csehov (orosz) 14-13 (3-4, 3-3, 4-3, 4-3)
A magyar góldobók:
Nyéki 3, Kiss Cs., Kis G., Császár, Gór-Nagy 2-2, Bálint, Decker, Märcz 1-1

Az állás
1. Pro Recco 6 pont
2. TEVA-VasasPlaket 3 (19-19)
3. Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 3 (19-23)
4. Sturm Csehov 0

LEN Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Szeged-Beton VE – Nervi (olasz) 8-6 (3-1, 1-3, 0-1, 4-1)
A magyar góldobók:
Juhász Zs., Komlósi, Éles 2-2, Lehmann, Varga P. 1-1
Továbbjutott a negyeddöntőbe, 15-12-es összesített gólmérleggel a Nervi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik