Élet-Stílus

Parádés gólokkal fordított a Chelsea

A címvédő londoniak kétszer is hátrányba kerültek az Everton vendégeként, de szenzációs találatokkal végül megszerezték a három pontot. A listavezető Manchester előnye kétpontosra csökkent miután meglepetésre kikapott a kiesőjelölt West Ham otthonában.

Megingott a bajnok vasárnap délután a Goodison Parkban, de a hajrában megmutatta Jose Mourinho együttese, hogy miért nem lehet nyugodt a Manchester United, és miért tartják a Barcelona mellett a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesének. Az FC Everton kétszer is vezetést szerzett, de a Chelsea 1-2-ről két csodaszép góllal megfordította a mérkőzést. Duplán örülhetnek a londoniak szurkolói, hiszen a Manchester United kikapott az Upton Parkban.

Chelsea-győzelem

Hét perccel a szünet előtt Boulahrouz rántotta le a tizenhatoson belül Victor Anichebét, a megítélt büntetőt pedig Arteta könyörtelenül bevágta. Az újrakezdés után a nyáron igazolt Michael Ballack csavart egy szabadrúgást Tim Howard kapujába.

A Chelsea a második félidőben végig nagy fölényben játszott, de a 64. percben Yobo egy szöglet után fejjel ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz. Az utolsó percekben őrült rohamokat indított a Chelsea, amiknek meg is lett az eredménye. Frank Lampard a tizenhatos sarkánál vett át egy labdát, majd védhetetlenül bombázott 20 méterről a bal felső sarokba. A címvédőnek nem volt elég a döntetlen, és egy hosszú kirúgás után 35 méterre a kaputól, Drogba tette maga elé a labdát, majd a rosszul helyezkedő Howardot átemelve parádés gólt szerzett.

ManU-bukta

A vasárnap koraesti összecsapás esélyese egyértelműen a listavezető volt. A West Ham kispadján egy igazi nagyágyú ellen debütált a hét közben leigazolt Alan Curbishley, és a bemutatkozása jobban nem is sikerülhetett volna.

A játék képe is híven tükrözte a két együttes tabellán elfoglalt helyét, de Rooney-ékat őrületbe kergette a hazaiak kapusa. Green mindent fogott, a másik oldalon Edwin van der Sarnak viszont alig akadt dolga.

Amikor lett volna – a 75. percben – akkor azonban tehetetlen volt. A gól teljesen váratlanul esett, a Manchester éppen elindította az utolsó rohamokat, hogy ne kelljen egy ponttal távozniuk a tabella 18. helyezettjétől.

Premier League, 18. forduló:
Everton-Chelsea 2-3 (1-0)
Gól:
Arteta (38., 11-esből), Yobo (64.), illetve Ballack (48.), Lampard (81.), Drogba (87.)

Manchester City-Tottenham Hotspur 1-2 (0-2)
Gól:
Barton (64.), illetve Davenport (16.), Huddlestone (24.)

West Ham United-Manchester United 1-0 (0-0)
Gól:
Reo-Cocker (75.)

Szombaton játszották:
Aston Villa-Bolton Wanderers 0-1 (0-0)
Gól:
Speed (75., 11-esből)

Arsenal-Portsmouth 2-2 (0-1)
Gól:
Adebayor (58.), Gilberto Silva (60.), illetve Pamarot (45.), Taylor (47.)

Newcastle United-Watford 2-1 (0-0)
Gól:
Martins (49., 85.), illetve Bouazza (57.)

Reading-Blackburn Rovers 1-2 (1-0)
Gól:
Harper (41.), illetve McCarthy (64.), Bentley (84.)

Wigan Athletic-Sheffield United 0-1 (0-1)
Gól:
Hulse (45.)

Charlton Athletic-FC Liverpool 0-3 (0-1)
Gól:
Xabi Alonso (3., 11-esből), Bellamy (82.), Gerrard (88.)

Hétfőn
Fulham-Middlesbrough 21 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik