Élet-Stílus

Hősiesen küzdött az Arsenal, Király bemutatkozott

Az Arsenal kétgólos hátrányból mentett pontot a Portsmouth ellen, míg a Liverpool zsinórban harmadik meccsét nyerte meg, és immár hat forduló óta veretlen. A Premier League szombati játéknapján Király Gábor kezdőként kapott lehetőséget az Aston Villában.

Az Arsenal a padlóról állt fel a Portsmouth elleni mérkőzésén, sőt, ha helyzeteivel jobban sáfárkodik, akkor nem csak az egyik, hanem mind a három pontot bezsebelhette volna kétgólos hátrányból.


A vendég Pompey Pamarot fejesgóljával és Taylor csodás lövésével (a labda védhetetlenül vágodott a bal felső sarokba) alaposan ráijesztett az ágyúsokra, akik a második félidőben sebességet váltottak, ennek köszönhetően sorra alakították ki a helyzeteiket, de csak Adebayor és Gilberto Silva tudott a kapuba találni. “A két bekapott gól után megmutattuk, hogy különleges csapatunk van. Nagyon eltökélten játszottak a fiúk, le a kalappal előttük” – mondta a lefújás után Arsene Wenger, az Arsenal edzője.

Rafa Benítez is büszke lehet az övéire, a Liverpool ugyanis könnyedén, 3-0-ra verte idegenben a Charlton együttesét. A “vörösök” sorozatban harmadszor diadalmaskodtak, és immár hat mérkőzés óta veretlenek, arról nem is beszélve, hogy 550 perce gólt sem kaptak a bajnokságban.

Máté Péter (Reading) és Priskin Tamás (Watford) csapata is kikapott a Premier League 18. fordulójában. A védő sérült, ezért nem szerepelhetett, míg a válogatott csatárt a Watford nem is nevezte a Newcastle United elleni vendégjátékára. Az Aston Villánál kölcsönben lévő Király Gábor viszont végig a pályán volt a Bolton ellen. A magyar kapus jó teljesítményt nyújtott, csak Speed büntetőjével szemben volt tehetetlen. Nem rajta múlott a pontszerzés.

Premier League 18. forduló:
Arsenal-Portsmouth 2-2 (0-1)
Gól:
Adebayor (58.), Gilberto Silva (60.), ill. Pamarot (45.), Taylor (47.)

Newcastle-Watford 2-1 (0-0)
Gól:
Martins (49., 85.), ill. Bouazza (57.)

Reading-Blackburn 1-2 (1-0)
Gól:
Harper (41.), ill. McCarthy (64.), Bentley (84.)

Wigan-Sheffield United 0-1 (0-1)
Gól:
Hulse (45.)

Charlton-Liverpool 0-3 (0-1)
Gól:
Xabi Alonso (3., 11-esből), Bellamy (82.), Gerrard (88.)

Aston Villa-Bolton 0-1 (0-0)
Gól:
Speed (75., 11-esből)

Vasárnapi program:
Everton-Chelsea, 14:45
Manchester City-Tottenham Hotspur 16:00
West Ham-Manchester United, 17:00

Hétfői program:
Fulham-Middlesbrough, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik