Élet-Stílus

NBA: hihetetlen izgalmak

Drámai végjátékban nyert a Golden State együttese a Houston ellen az észak-ameriki kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A vendégként fellépő texasiak 33 másodperccel a vége előtt négy ponttal vezetettek, a Golden State azonban remekül hajrázott, de a győzelemhez ez sem lett volna elég, ha nincsen Baron Davis. A 27 éves védő egy szekundummal a dudaszó előtt, 106-107-es állásnál engedte el a labdát a triplavonalon túlról – és a labda a gyűrűben landolt. Ezzel a kosárral az oaklandi együttes sorozatban másodszor nyert, a Houston pedig másodszor szenvedett vereséget.

“Éppen elég időm volt ahhoz, hogy beleálljak a dobásba és útjára indítsam a labdát. Szerencsére jó helyre ment” – magyarázta a találkozó hőse, Davis, aki végül 34 ponttal zárt, míg átellenben Jao Ming emelkedett ki a mezőnyből – a szó soros értelmében is -, a Rockets kínai centere 38 pontot szórt.

Ami a játéknap másik két meccsét illeti: úgy tűnik, hullámvölgybe került az eddig remeklő Orlando, a “mágikus” csapat zsinórban harmadszor kapott ki, ezúttal a Sean May (32 pont) vezérelte Charlotte előtt hajtott fejet. A San Antonio tizedik idegenbeli győzelmét aratta, péntekre virradóra Manu Ginobili (24) főszereplésével a Hornets gárdáját verte könnyedén, 26 pontos különbséggel.

NBA, alapszakasz, 43. játéknap:
Charlotte Bobcats-Orlando Magic 99-89
New Orleans Hornets-San Antonio Spurs 77-103
Golden State Warriors-Houston Rockets 109-107

Ajánlott videó

Olvasói sztorik