Élet-Stílus

Ronaldinho az év legjobbja

Lapértesülések szerint az idén is, sorozatban harmadik alkalommal a Barcelona brazilja, Ronaldinho kapja a FIFA Év játékosa címet.

A Marca című lap szerint a Barcelona klasszisa fut be elsőként a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szavazásán, ekképp ő lesz az első olyan futballista, aki sorozatban harmadszor nyeri el az Év játékosa címet – tekintve hogy 2004-ben és 2005-ben is a brazil játékmestert koronázták meg.

A spanyol napilap azt is tudni véli, hogy a klubedzők és a szövetségi kapitányok voksolásán az idén Aranylabdával jutalmazott Fabio Cannavaro, az olaszok világbajnok védője végzett a második helyen, míg a dobogó legalsó fokára a vb-ezüstérmet szerző, a 2006-os világbajnokság legjobbjának választott Zinedine Zidane állhat fel. A németországi tornát követően visszavonult zseni Ronaldinhóhoz hasonlóan háromszor lett a FIFA-nál az év legjobbja, csakhogy francia középpályás nem zsinórban aratta a címet, ő 1998-ban, 2000-ben és 2003-ban triumfált. Zidane-on és Ronaldinhón kívül a brazil Ronaldo (1996, 1997, 2002) szerezte meg háromszor a FIFA díját.

A nemzetközi szövetség ünnepélyes díjátadójára az idén december 15-én, Zürichben kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik