Élet-Stílus

Nagy Tímea díszpolgár lett

Családias hangulatú ünnepség keretében adta át szerda délután a díszpolgári címet Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívónak Pokorni Zoltán, a főváros XII. kerületének polgármestere.

“Nagy Tímea nem sportkitüntetést kap, a neki megszavazott elismerés elsősorban az emberi teljesítménynek szól. Annak a háromgyermekes családanyának, aki sportsikereivel párhuzamosan olyan kivételes stabilitást, abszolút egyenességet tudott felvonultatni az évek során, amire a Hegyvidék lakóinak szükségük van, s amire méltán büszkék is lehetnek” – hangsúlyozta a polgármester.

Móna István, a Honvéd vívószakosztályának igazgatója elmondta, amikor 18 éve a Vasasból Tímeát Kőrösi László tanácsára átigazolták, nehezen értették, mit akar az edző egy huszonvalahány kilóval súlyosabb hölgytől. Az élet őt igazolta, hiszen Tímea a legjobb férfiakhoz illő munkát végzett el. És eredményeit a legtisztább eszközökkel érte el.

Edzője, Kulcsár Győző bevallotta: ilyen kezű vívóval még életében nem találkozott, mint Nagy Tímea. Ami pedig az ünnepelt szerénységét illeti, nem restellte bevallani, ha a férje is jelen van, a róla alkotott kép bizonyára más tónusokkal bővült volna. Azt pedig a világ legtermészetesebb hangján közölte: sietnie kell, mert ötkor neki edzése van. A szerda délutáni eseményen Kamuti Jenő főtitkár révén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is képviseltette magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik