Élet-Stílus

Ismét Drogba gólja döntött

A hétvégén parádés londoni rangadót játszott egymással a Chelsea és az Arsenal, hét közben azonban mind a két sztárcsapat alaposan megszenvedett a három pontért. Jose Mourinhóék öt pontra csökkentették lemaradásukat a Manchester Uniteddel szemben.

A példátlan sérüléshullám által sújtott Newcastle volt a címvédő Chelsea vendége szerda este a korábbról elhalasztott mérkőzésen. Jose Mourinhóéknak mindenképpen hozniuk kellett a három pontot, hogy ne szakadjanak el túlságosan a Vörös Ördögök. Lampardék végül egy félidőnyi szenvedés után megérdemelten diadalmaskodtak a Stamford Bridge-en.

Jose Mourinho szokatlan felállásban küldte pályára a csapatát, hiszen Sevcsenko és Drogba is csak a kispadon kapott helyet. Shaun Wright-Phillips és Salomon Kalou azonban semmiféle veszélyt nem jelentett a kapura, ezért a második 45 percre változtatott a tréner. Drogbával azonnal veszélyesebbé vált a Chelsea játéka, és az elefántcsontparti csatár volt az, aki a 74. percben Sevcsenko labdáját közelről a jobb alsóba helyezte.

Az Arsenal sem szívta fel annyira magát, mint a vasárnapi rangadón, és Adebayornak a hajrában szerzett találatával verte a Wigant idegenben. Az Ágyúsok a győzelmükkel feljöttek a harmadik helyre a tabellán.

Premier League, korábbról elhalasztott mérkőzések
Chelsea-Newcastle United 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Drogba (74.)

Wigan Athletic-Arsenal 0-1 (0-0)
Gólszerző:
Adebayor (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik