Élet-Stílus

FTC: még nincs döntés a kártérítési perről

A Ferencváros elnöksége egyelőre nem döntött arról, hogy indít-e kártérítési pert a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ellen.

“Nem vagyunk időhöz kötve, egy esetleges pert elő kell készíteni, egyelőre a háttérmunkákat végezzük ezzel kapcsolatban. Az az egyik leglényegesebb kérdés, hogy milyen jogcímen fordulunk beadvánnyal a bírósághoz, ezt azonban csak akkor lehet tudni, ha befejeztük az előkészítést” – mondta Petró László, az FTC jogásza az MTI-nek. A ferencvárosiak december 7-én nyertek jogerősen pert a szövetséggel szemben, amikor a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bírósági döntést, amely megsemmisítette az MLSZ elnökségének határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a klubbal kapcsolatban. Az FTC-t a licenceljárás végén kizárták az élvonalból.

Petró az MLSZ fegyelmi bizottságának döntéséről azt mondta: a pontlevonásról hozott döntés még nem jogerős, egyelőre tehát nem vonhatnak le fordulónként pontokat az FTC-től. “Elsőfokú döntés született, melyet nyolc napon belül kell írásban megkapnunk. Ezt követően tizenöt nap áll rendelkezésünkre a fellebbezéshez. A határozat tanulmányozása után döntünk majd arról, hogy kívánunk-e fellebbezni.” A fegyelmi testület döntése értelmében a tavaszi szezonban fordulónként három pontot kell levonni a fővárosiaktól, mert nem rendezték 5 997 000 forint plusz ÁFA összegű tartozásukat korábbi játékosukkal, majd pályaedzőjükkel, Keller Józseffel szemben.

Petró nem kommentálta a sajtóorgánumokban megjelent információkat a klubnak 350-400 milliós segítséget nyújtó konzorciummal kapcsolatban, vagy a tehetős vállalkozóktól esetleg érkező 80-100 millió forint körüli kölcsönről. “Ezekről a dolgokról nem rendelkezem elég információval”- mondta.

Újabb fordulat a Huszti-ügyben

A francia Metz közel másfél éve tartozik Huszti Szabolcs nevelési költségével a Ferencvárosnak. Az ügyben egyet előre, egyet pedig hátra léptek a felek. “Nemrégiben megérkezett az UEFA-határozata, amely hozzávetőlegesen 100 millió forint megfizetésére kötelezi a Metzet. A francia klub azonban jogorvoslati kérelemmel kíván élni az ügyben. Mindez azt jelenti, hogy egyelőre nem juthatunk hozzá a fenti összeghez – mondta Balogh Ákos, a Ferencváros elnökségének tagja a 100% Fradi című színes hetilapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik