Élet-Stílus

Davis Kupa: lemondott a brazil kapitány

Lemondott a posztjáról Fernando Meligeni, a brazil Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya. Utódját jövőre jelölik ki.

A 2003-ban visszavonult játékos 10 évig szerepelt a válogatottban, 2005-től pedig kapitányként irányította Brazília Davis Kupa-csapatát. Egészen mostanáig. Meligani elmondása szerint amiatt távozik, mert a helyi szövetség nem a rangjának megfelelően kezeli a Davis Kupa-csapatot, és költségvetési okok miatt képtelen megvalósítani a programját, egyebek mellett a fiatal tehetségek képzését, beépítését.

„A szövetségnek nincsenek tervei. A Davis Kupa az év teniszeseményének számít Brazíliában, ám nem így álltak hozzá az előljárók. Úgy éreztem, akadályozva van a munkám, ezért úgy döntöttem, távozom” – mondta Meligani, akinek az irányításával a brazil csapat otthonában 3-1-re kikapott a svédektől a Világcsoport szeptemberi playoff-mérkőzésén.

A távozó kapitány utódját csak jövőre jelöli ki a szövetség. Nincs is ok a kapkodásra, hiszen Brazília áprilisig nem játszik DK-mérkőzést, akkor Kanada vagy Kolumbia lesz majd az ellenfél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik