Élet-Stílus

NHL: négygólos hátrányból fordítottak a Pingvinek (videó)

A címvédő Carolina Hurricanes sima vereséget szenvedett a Colorado Avalanche otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Malkin és Crosby pontokat mentett a Pingvineknek, a San Jose pedig kiütötte a Gretzky-éket.

A hazaiaknál Joe Sakic és Andrew Brunette egy-egy góllal és két-két gólpasszal, a szlovák Peter Budaj pedig 26 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A vendégeknek ez már a második olyan rossz sorozatuk az idényben, amikor egymás után négyszer kikapnak. A Carolina nyolc meccs, 1996. február 9-e óta nem tudott nyerni a Colorado denveri csarnokában.

A Washington Capitals már 4-0-ra vezetett a vendég Pittsburgh Penguins ellen, mégis kikapott. A Pingvineknél az orosz Jevgenyij Malkin a 44. percben egyenlített, majd a büntetőpárbajban az ő találata döntött.

A San Jose Sharksban Patrick Marleau és Joe Thornton három-három gólpasszt jegyzett, míg a finn kapus, Vesa Toskala idénybeli harmadik, pályafutása hetedik hibátlan mérkőzését produkálta a Phoenix Coyotes elleni 4-0-ás győzelem során.

A szabadnapos St. Louis Bluesnál edzőváltás történt: a sereghajtónál megköszönték Mike Kitchen eddigi munkáját, és a helyére Andy Murrayt – a Los Angeles Kings és a kanadai válogatott korábbi mesterét – nevezték ki.

NHL, alapszakasz, 68. játéknap
Colorado Avalanche-Carolina Hurricanes 5-2
Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 4-5*
San Jose Sharks-Phoenix Coyotes 4-0
* szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik