Élet-Stílus

Még nem a braziloké a 2014-es vébé

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) szerdán Tokióban hivatalosan is benyújtja jelentkezését a 2014-es világbajnokság megrendezésére.

A ceremónián ott lesz Ricardo Teixeira, a CBF elnöke, továbbá a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) és a nemzetközi szövetség (FIFA) több jeles képviselője.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke korábban többször hangoztatta, hogy a braziloknak – bár elvileg ők a befutók – azért van még tennivalójuk bőven. Sőt, a múlt héten kijelentette, ha nem érkezik megfelelően erős pályázat Dél-Amerikából, a nemzetközi szövetség észak felé fordul.

Luiz Inacio Lula da Silva államfő közölte, a vb-re 12 új stadiont kell építeni az országban, mert a jelenlegiek közül egy sem felel meg a FIFA kívánalmainak.

A 2014-es világbajnokságot a FIFA rotációs elvének megfelelően elvileg Dél-Amerikában rendezik. A 2003-as szavazáskor a szubkontinens államai egyöntetűen támogatták Brazíliát, mint egyetlen kandidálót, a voksolás óta azonban Kolumbia – állítólag – jelezte, hogy mégis érdekelné az esemény lebonyolítása abban az esetben, ha netán a szomszédállam visszalépne.

Az ötszörös világbajnok brazilok 1950-ben rendeztek – először és eddig utoljára – vb-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik