Élet-Stílus

Januártól edzhet Petr Cech

A Chelsea cseh kapusa jövőre már a csapattal szeretne együtt dolgozni. A koponyasérülése ha lassan is, de folyamatosan gyógyul.

Cech októberben a Reading elleni bajnoki mérkőzés első percében ütközött Steven Hunttal, aki szabálytalanságával súlyos koponyasérülést okozott ellenfelének. Cech rövid ideig életveszélyben is volt, visszatérésére az első orvosi becslések szerint legalább fél évet kell várni.

A 2005-ben a posztján a világ legjobbjának választott Cech a Chelsea TV-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a sérülése még nem gyógyult be teljesen: “Türelmesnek kell lennem, és bízom abban, hogy január közepén már a többiekkel készülhetek.” A címvédő elsőszámú kapusa a héten már erőnléti edzéseket végzett, súlyzózott és teniszezett.

“Napról-napra jobban érzem magam. A közérzetemet az is javította, hogy végre elkezdhettem dolgozni. Nagy a lemaradásom erőnlétileg, de ezt hamar be fogom hozni, hiszen már naponta kétszer tréningezhetek.” – mondta a cseh válogatott portás.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) úgy értékelte, hogy a labdáért szaladó Hunt akaratlanul térdelte fejen a vetődő kapust, a játékvezető pedig megfelelően kezelte az esetet, így nem hozott elmarasztaló ítéletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik