Élet-Stílus

UEFA: elismerés az MLSZ utánpótlásprogramjáért

admin
admin

2006. 12. 11. 21:40

Harmadszor nyerte el az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) díszoklevelét az MLSZ utánpótlásprogramja.

Az európai szövetség minden év szeptemberében bekéri a nemzeti szövetségek önálló utánpótlásprogramokkal kapcsolatos beszámolóit, melyeket az úgynevezett Grassroots bizottságban értékelnek. A testület a kontinens legsikeresebb utánpótlásprogramjának minősítette a Magyar Labdarúgó-szövetség 2006-os tavaszi kiválasztó táborát és ezt követő nyári zánkai táborát.

A pályázatok elbírálásánál két szempontot vesznek leginkább figyelembe: a tömegesítést és a kiválasztást. Az MLSZ idén is beadta pályázatát, amelyben ismertette a zánkai programot. A fogyatékkal élők először kapcsolódtak be a tábor életébe, és az európai szövetség az MLSZ e kezdeményezését külön oklevélben ismerte el.

Az MLSZ által beadott pályázat ismertette a zánkai program öt egymással összefüggő, de mégis különálló célcsoportját: a fogyatékosok táborát, a leány tábort, az iskolai tábort, a 12-15 évesek régiós válogatottjainak kiválasztó tornáját, és a szakmai továbbképzési konferencia anyagát. A gyönyörű kivitelű elismerő oklevelet az UEFA elnöke, Lennart Johansson és az európai futballszervezet főigazgatója, Lars-Christer Olsson írta alá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.