Élet-Stílus

Navratilova nyitotta meg a Temesvári-akadémiát

Ünnepélyes keretek között került sor pénteken a budai Sportmax Sport- és Szabadidő Központban a Temesvári Andrea Teniszakadémia (TATA) megnyitójára, melyen díszvendégként az 59-szeres Grand Slam-győztes amerikai Martina Navratilova is megjelent.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a kilenc plusz egy – utóbbi lelátós – teniszpálya hosszú távú üzemeltetését szerződés garantálja, ennek alapján a TATÁ-n a jövőben nyugodt és stabil körülmények között ismerkedhetnek a teniszezéssel a gyerekek. Az edzéseket Temesvári Andrea állandó személyes közreműködése mellett szakképzett, egyetemet végzett oktatók tartják, akik elsősorban a legfiatalabb 4-14 éves korosztállyal foglalkoznak majd.

A 20-szoros wimbledoni győztes Navratilova nagyon örült annak, hogy egykori páros partnere, akivel éppen 20 évvel ezelőtt diadalmaskodott Párizsban, teniszakadémiát nyitott. “Örülök, hogy itt lehetek és ezáltal eszembe jut a húsz évvel ezelőtti győzelmünk – nyilatkozott az MTI-nek Navratilova. – Most azt is elárulom, hogyan választottam ki annak idején Andreát. Egyszer majdnem megvert, és akkor azt mondtam, inkább mellette, mint ellene”.

Az amerikai teniszsztár vágta át a megnyitón a szalagot, majd játszott a gyerekekkel, illetve az ünnepség keretében sor került Temesvári Andrea teniszütőjének elárverezésére is.

Egy nappal később jelenlegi és volt teniszcsillagok részvételével pazar teniszparádét láthatott a többezres nézősereg a Kenó Teniszgálán. A debreceni Főnix Csarnokban rendezett bemutatón többek között olyan világnagyságok mutatták be kivételes tudásukat, mint a belga Justine Henin-Hardenne a női világranglista jelenlegi éllovasa, a húszszoros wimbledoni bajnok amerikai Martina Navratilova, a párosban wimbledoni győztes Taróczy Balázs, a román Ilie Nastase, aki 1972-ben a US Openen, egy esztendővel később a Roland Garroson diadalmaskodott. Eljött Temesvári Andrea is, aki pontosan húsz éve – éppen Navratilova oldalán – győzött francia nyílt teniszbajnokságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik