Élet-Stílus

MOB: saját helyére pályázik Csötönyi

Öten kandidálnak - köztük a korábban lemondott Csötönyi Sándor is - a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségébe. A szombati, évzáró közgyűlésen kerül sor az egyetlen új tag megválasztására.

Csötönyi augusztus 28-án mondott le az elnökségi tagságáról, de most újra, a saját helyére pályázik. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke mellett Kamuti Jenő MOB-főtitkár és Molnár Zoltán ügyvezető igazgató közlése szerint Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke, Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, az Olimpiai Bajnokok Klubja alelnöke, valamint Fehér Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke adta be pályázatát határidőre.

Csötönyi korábban többször is összetűzésbe került a szervezet elnökével, Schmitt Pállal, akinek politikai szerepvállalását a MOB-tagok jelentős része nem támogatta. “Az egyik legnagyobb baj, hogy Schmitt az üzleti világgal és a médiával is összeveszett, emiatt több jelentős szponzor – például a Mol, az OTP, vagy a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Rt. – felbontotta a szerződést a bizottsággal” – tájékoztatott Csötönyi, aki maga is aláírta az elnök elmozdítását célzó indítványt.

Mint ismert a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése úgy döntött szeptember 8-án, hogy nem hívja vissza elnöki posztjáról Schmitt Pált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik