Élet-Stílus

Maszkajev megvédte világbajnoki címét

Vasárnap este Moszkvában lépett ringbe a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, az orosz nemzetiségű, kazahsztáni születésű, de amerikai állampolgársággal is rendelkező Oleg Maszkajev, és sikeresen megvédte világbajnoki címét.

Maszkajev idén augusztusban szerezte meg a legjelentősebbnek tartott szervezet világbajnoki övét, miután a 12. menetben kiütötte a címvédő Hasim Rahmant. Első címvédésén a japánban élő ugandai Peter Okhello (WBC #8) várta a ringben, aki nem kifejezetten nagy név a szakmában. Ennek ellenére Maszkajev kifejezetten óvatos ökölvívásra rendezkedett be, viszonylag kevés kockázatot vállalva, a taktikai “jellegű” csatát erőltette. Az orosz bunyós természetesen uralta a mérkőzést, és a 10. menetben egy jobbhoroggal padlóra is küldte riválisát.

Az összecsapás végül pontozással fejeződött be, Maszkajev két pontozónál is mind a 12 menetet megnyerte. A hivatalos végeredmény 120-107, 120-107 és 118-109 arányú egyhangú pontozásos Maszkajev-diadal.

Azt még nem tudni, hogy Maszkajev legközelebb kivel fog bokszolni, ezzel kapcsolatban két forgatókönyv is lehetséges. Az egyik, hogy a Toney-Peter mérkőzés győztesével kell kiállnia, a másik lehetőség, hogy címegyesítő összecsapást bokszol Vlagyimir Klicskóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik