Élet-Stílus

Veretlenül nyerték csoportjukat Görbiczék

A magyar válogatott utolsó, Szerbia elleni csoportmérkőzésén is könnyed győzelmet aratott a svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon. A már a meccs előtt biztosan csoportgyőztes és középdöntős csapat nyolc góllal verte az idei Eb-n utoljára látott szerb együttest.

Németh András szövetségi kapitány ezúttal Borbély Zsanettet és Balogh Beatrixot hagyta ki a csapatból. A mérkőzést Kirsner rontott ziccere vezette fel, majd Szűcs átlövése után megszerezte a vezetést a magyar gárda. Ezt követően néhány perces gólcsend következett, aztán gyorsan háromra nőtt a különbség. A találkozó barátságos hangulatban zajlott, keményebb szabálytalanság csak elvétve fordult elő, Tóth Tímeáék azonban így is hatékonyan védekeztek, Pálinger pedig ismét jól teljesített.

Elöl ugyanakkor Görbicz nélkül is hatékony volt a csapat, ami a 20. percre már hétgólos előnyt eredményezett. A periódus utolsó tíz percében váratlanul sokat hibáztak a magyarok támadásban, a rengeteg kihagyott helyzetet pedig kihasználták a szerbek, s három perccel a vége előtt négy gólra faragták hátrányukat, ami a szünetre – Tóth és Szamoránsky révén – mégis hat találatnyi lett.

A második félidőre átalakította együttesét Németh András, a kapuban Herr kezdett és mezőnyposzton is több új ember lépett pályára. Ennek ellenére a támadások továbbra is jól működtek, a védekezés azonban pontatlanabbá vált, így az előny ugyan kevéssel nőtt, de az első félidőben csak tízszer eredményes szerb együttes a 45. percre megduplázta góljainak számát. Az utolsó 10-12 percben az addigi koncentráció is hiányzott a magyar csapatból, a szerbek ugyanakkor szerettek volna szépen búcsúzni, a már tízgólos vezetés így nyolcra fogyatkozott a záró dudaszóra.

A magyar válogatott Göteborgban folytatja szereplését a középdöntőben. A tervek szerint kedden 17 órakor a német, szerdán 17 órakor a lengyel és csütörtökön 19:15-kor a címvédő norvég válogatott lesz az ellenfél.

A csoport, 3. forduló
Magyarország-Szerbia 35-27 (16-10)
Góldobók:
Vérten 6, Mehlmann 4/1, Tóth 4, Kovacsicz 4, Ferling 3, Siti 3, Szamoránsky 2, Kirsner 2, Szűcs 2, Borbás 2, Görbicz 2/1, Hornyák 1 illetve Lekic 4/2, Micic 4, Rokic 4, Damnjanovic 3, K. Vojcic 3, Mladenovic 3, Bartosic 2, Grozdanic 2, Koperec 2
Kiállítás: 4, illetve 2 perc
Büntetők: 3/2, illetve 2/2

A csoport végeredménye
1. Magyarország 6 pont
2. Ausztria 4
3. Macedónia 2
4. Szerbia 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik