Élet-Stílus

Pontozással nyert Jermaine Taylor

Megvédte WBC/WBA/WBO középsúlyú világbajnoki címeit az amerikai Jermain Taylor, miután egyhangú pontozással legyőzte kihívóját, az ugandai Kassim Oumát.

A találkozó kitűnő ütéspárbajjal indult, Taylor távoli bombái pedig több alkalommal is megrendítő erejűek voltak. A kezdeti menetekben úgy tűnt, a mérkőzés pár menet alatt véget is érhet, hiszen a két bokszoló fizikai ereje és magassága között egyaránt hatalmas különbségek voltak. Ouma megpróbált közel kerülni ellenfeléhez, míg az amerikai bal-jobb kombinációkkal próbálta távol tartani kihívóját.

Taylor bombái többnyire hatásosak is voltak, hiszen a jó pár számmal kisebb ugandait rendre megállította. A menetek múlásával Kassim Ouma több alkalommal is rá tudta erőltetni a belharcot a címvédőre, akinek legnagyobb szerencséje az volt, hogy ellenfele ütései talán egy kisváltósúlyút hozhatott volna maximum zavarba. Az ütközet így többnyire egy forgatókönyv szerint zajlott: a jóval kisebb Ouma igyekezett közel kerülni a bajnokhoz, míg Taylor kihasználta ütőtávját és fizikai fölényét, mellyel rendre megtörte az afrikai támadásait, habár inkább legtöbbször a fogást válaszotta.

A fizikálisan jóval erősebb és nagyobb Jermain Taylor (26-0-1) sokkal hatásosabban tudta végrehajtani taktikáját, így egyértelmű, de messze nem meggyőző sikert aratott 117-111, 115-113, 118-110-es egyhangú pontozással, a bátran és szimpatikusan küzdő ugandai felett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik