Élet-Stílus

Pénteken temetik Machos Ferencet

Pénteken 14:15 órakor a Farkasréti temetőben kísérik utolsó útjára Machos Ferencet, a Bp. Honvéd és a Vasas korábbi klasszis labdarúgóját.

Machos Ferenc, aki az Aranycsapatban tízszer szerepelt, 1955 és 1963 között összesen 28 mérkőzésen játszott a magyar labdarúgó-válogatottban, és 12-szer volt eredményes. A legemlékezetesebb találkozóját 1957. június 23-án játszotta címeres mezben, három pompás gólt lőtt a bolgárok ellen 4:1-re megnyert vb-selejtezőn. Akkor már kétszeres bajnok volt a Honvéddal (1954, 1955), ráadásul 1955-ben 20 találattal, Czibor Zoltánnal társbérletben a gólkirályi címet is elhódította. A Vasassal 1961-ben, 1962-ben és 1965-ben lett aranyérmes.

“Nagyszerű futballista volt, máskülönben akkoriban aligha fért volna be a Honvéd csapatába. Budaival, Puskással, Kocsissal és Cziborral félelmetes csatársort alkotott, és a válogatottban is letette a névjegyét. A felesége halála után megbetegedett, és sajnos már nem is gyógyult fel. Megrázott a halálhír, szívszaggató, hogy egyszerre két olyan legendát kell gyászolnunk, mint Puskás Öcsi és Machos” – mondta a FN-nek Buzánszky Jenő, az Aranycsapat védője. Machos Ferenc 74 éves korában hosszan tartó betegség után december 3-án hunyt el.

A hétfői Vác-Vasas Borsodi Liga-találkozón külön is megemlékeznek a legendás támadóról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik