Élet-Stílus

Filkorral a kispadon nyert az Inter

Az olasz bajnokság éllovasa alaposan megszenvedett az Empolival szemben. A kiscsapat ellenállását csak a mérkőzés végén sikerült megtörnie Roberto Mancini együttesének, amelynek a kispadján ott ült Filkor Attila.

Az Internazionale megszakítás nélkül nyolcadik alkalommal nyert, s ezzel beállította az 1939/40-es szezonban elért klubcsúcsot. A magyar fiatal nem kapott játéklehetőséget Mancinitől, de mindenképpen biztató jel, hogy a szakember ha csak csereként is, de számít rá.

Hosszú időn keresztül úgy tűnt, hogy nem tudja áttörni az Empoli védelmét a listavezető, és végül némi szerencsével szerzett csak vezetést idegenben: a 60. percben Recoba szabadrúgását Zlatan Ibrahimovic fejelte a kapufára, és a kipattanóra a legjobbkor érkezett Crespo.

A mérkőzés nagy részében egyenrangú Empoli a folytatásban mindent alárendelt a támadásszervezésnek, és az Inter az ebből adódó lehetőségeket könyörtelenül kihasználta. A svéd támadót a 78. percben már a kapufa sem állította meg, a lefújás előtti pillanatokban pedig Samuel fejelt védhetetlen gólt.

A városi rivális eközben tovább bukdácsol. A Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé jutó AC Milan vasárnap délután a Torino együttesével játszott gólnélküli döntetlent a San Siróban. A legutóbbi hét meccséből csak egyet tudott megnyerni Carlo Ancelotti együttese.

A múlt hétvégén a Cagliari ellen még eredményesek voltak a csatárok, de a Torino ellen Gilardino és Borriello is semmi veszélyt nem jelentett a kapura. A világbajnok csatár 11 perccel a rendes játékidő vége előtt ráadásul tizenegyest hibázott. A végén még szerencséje volt a Milannak, hogy egy pontot sikerült otthon tartania, hiszen két perccel a lefújás előtt Muzzi másodperceken belül kétszer is a kapufát találta telibe.

Serie A, 15. forduló
AC Milan-Torino 0-0

Atalanta-Messina 3-2 (1-0)
Gól:
Bombardini (28.), Pinto (57.), Doni (67.), illetve Cordova (76.), Di Napoli (85.)

Cagliari-Parma 0-0

Catania-Udinese 1-0 (0-0)
Gól:
Spinesi (68.)

Chievo-Fiorentina 0-1 (0-0)
Gól:
Mutu (80.)

Empoli-Internazionale 0-3 (0-0)
Gól:
Crespo (60.), Ibrahimovic (78.), Samuel (87.)

Sampdoria-Siena 0-0
Kiállítva:
Konko (85., Siena)

SS Lazio-AS Roma 3-0 (1-0)
Gól:
Ledesma (44.), Oddo (52., 11-esből), Mutarelli (73.)

Szombaton játszották
Palermo-Livorno 3-0
Reggina-Ascoli 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik