Élet-Stílus

NHL: a mumus újra lecsapott

A Vancouver Canucks együttese sorozatban ötödik alkalommal győzte le a címvédő Carolina Hurricanest az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

A házigazda kanadai csapat három emberelőnyös találattal már 3-0-ra is vezetett, remekül hajrázó címvédő azonban a harmadik harmadban döntetlenre mentette a partit. Következett a hosszabbítás, amelynek negyedik percében Henrik Sedin keresztpassza után a nyolcadik gólját jegyző Daniel Sedin közelről jobb alsó sarokba terelte a pakkot. Az újabb létszámelőnyös góllal a Vancouver zsinórban ötödször fektette két vállra a bajnok Carolinát.

A ligaelső Anaheim ennél lényegesen simább meccsen vetett véget a Washington négy mérkőzést felölelő győzelmi sorozatának – a “kacsák” 6-1-re nyertek. Todd Marchant egy emberhátrányos góllal és két aszissszttal, Teemu Selanne, illetve Shawn Thornton góllal és assziszttal járult hozzá a fényes diadalhoz. A fentiek mellett a 26 védést bemutató Jean-Sebastien Giguere-t kell még kiemelnünk.

Marty Turco (Dallas) és Martin Brodeur (New Jersey) kapott gól nélkül úszta meg a legutóbbi játéknapot. Az utóbbi pályafutása 84. shutoutját könyvelte el az észak-amerikai profi jégkorongligában, ezzel Glenn Hall mellé feljött a harmadik helyre a vonatkozó

Bell nagy bajban

Ittas vezetés miatt és mert elhajtott az általa előidézett baleset helyszínéről, vádat emelnek Mark Bell, a Skarks csatára ellen. Büntetése akár három év börtön is lehet.

örökranglistán. A rangsor élén a legendás Terry Sawchuk (103) és George Hainsworth (94) tanyázik.

NHL, alapszakasz, 65. játéknap:
Washington Capitals-Anaheim Ducks 1-6
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 2-0
Dallas Stars-Edmonton Oilers 0-2
Vancouver Canucks-Carolina Hurricanes 4-3 – h.u.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik