Élet-Stílus

Gyermekellenőrzés mobiltelefonnal

admin
admin

2006. 12. 09. 08:00

Különleges mobilkészüléket fejlesztett ki a Björn Steiger alapítvány. A szervezet által piacra dobott mobiltelefon segítségével a szülők egyszerűen megtudhatják, hogy a csemetéjük éppen hol tartózkodik.

Az eszköz látszólag semmiben sem különbözik hagyományos társaitól, azonban fontos hozzátenni, hogy csak látszatra nem különbözik a többiektől. Ennél az eszköznél nincs lehetőség ellenőrizetlen beszélgetésekre vagy drága letöltésekre, ugyanis a készülékről legfeljebb négy előre megadott telefonszámot lehet felhívni. Ezenkívül a gyártó egy úgynevezett pánikgombbal is ellátta a telefont, amelynek segítségével vészhelyzetben mind a négy telefonszám egymás után felhívható és ha ez nem vezetne eredményre, úgy az ötödik alkalommal a hívás már az alapítvány segélyhívó központjában csörög ki.

A mobiltelefon különösen akkor tehet jó szolgálatot, ha a gyemek eltévedt vagy valami baja esett. Az iKids ilyen esetekben a segélyhívásokon kívül – a beépített GPS-modulnak köszönhetően – alkalmas az illető pontos tartózkodási helyzetének megállapítására. A keresés történhet WAP-on vagy az interneten keresztül. Amennyiben a készülék már nem sugároz jeleket, akkor a rendszer az utolsó ismert tartózkodási helyet adja meg akkor is, ha közben a telefont kikapcsolták, egészen az akkumulátor lemerüléséig.

Ezenkívül érdekes a Geo-Fencing funkció is. Ebben a szülő pontosan megadhatja, hogy melyek azok a területek (például a piroslámpás negyedek), ahová a csemetéje még csak véletlenül sem teheti be a lábát és amennyiben ez mégis megtörténik, arról azonnal SMS-ben értesítést kap. “Minden gyereknek megvan a joga az önálló életre, de arra is hogy biztonságban legyen és megvédjék” – nyilatkozta a Heise német híroldalnak Pierre-Enric Steiger, az alapítvány vezetője.

A LifeService Kids Light-szolgáltatás előfizetéses havidíja 9,99, míg a LifeService Kids-csomag 29,99 euróba kerül. Mindkettő tartalmazza a helyzetmeghatározást. A készülék súlya 62 gramm, maximális készenléti ideje 100 óra, míg a beszélgetési idő legfeljebb 2,5 óra lehet. Maga az iKids 149 eurót kóstál és két színben vásárolható meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.